Simon Bosch Simon Bosch
28/06/2022 11:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2022 11:13

Bitcoin interesse op Google is groot, wat zegt dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin interesse op Google is groot, wat zegt dit?

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) is hard gedaald de afgelopen maanden. Dat leidde zoals altijd weer tot een hoop negatieve emoties. Erg triest zijn altijd de telefoonnummers van de zelfmoordpreventiediensten die op Reddit en andere fora verschijnen. Nu lijkt de emotie een climax te hebben gevonden: volgens Google hebben veel mensen Bitcoin namelijk weer dood verklaard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Extreme emoties omtrent BTC

Volgens data van Google Trends is de interesse in Bitcoin sinds de dip van vorige zomer niet zo groot geweest. Vaak stijgt het zoekvolume hard na een grote crash, mensen willen natuurlijk weten wat er aan de hand is. Maar nu is de situatie wat extremer. Het is wereldwijd nog nooit eerder voorgekomen dat zoveel mensen hebben gezocht op ‘Bitcoin is dead’, volgens Google Trends.

Februari van 2018 kwam in de buurt. Dat was een belangrijke bodem van de grote crash vlak na de all-time high. Mensen zijn dus extreem emotioneel door alle rode prijzen. Dat is over het algemeen het teken dat de bodem in de buurt is.

Advertentie

Data interpreteren is lastig in crypto

Toch blijft het belangrijk om minimaal een slag om de arm te houden. Zo blijven de prijzen van cryptocurrencies in berenmarkten vaak lang erg laag, en een ‘vallend mes vangen’ zoals dat in de financiële wereld genoemd wordt is vaak gevaarlijk. In een crypto-berenmarkt kan de prijs maar zo nog eens 50% dalen, zeker als het gaat om een altcoin.

Dat kon je in 2018 goed zien. Volgens de Google-data waar we het hierboven over hadden was de piek in het zoekvolume op 6 februari. Dat was de exacte bodem voor dat moment. Zou het dus kunnen dat we nu de absolute bodem hebben gevonden? Ja, dat zou duidelijk heel goed kunnen. Maar als we kijken naar de rest van dat jaar, dan zien we dat de prijs alsnog met 50% is gedaald, gemeten vanaf die bodem in februari 2018.

De kans op een bear market rally is dus aanzienlijk, ervan uitgaande dat we in een berenmarkt zitten. Maar je wilt als investeerder de oorlog winnen, niet alleen één gevecht. Wees dus op je hoede.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie