Simon Bosch Simon Bosch
12/09/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2022 12:30

Bitcoin zoekvolume in twee jaar niet zo laag geweest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zoekvolume in twee jaar niet zo laag geweest

Foto: Pixels Hunter/Shutterstock

Winst maken met investeren is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hebben we dankzij het internet steeds betere toegang tot handige indicatoren. Het zoekvolume op Google is daar één van. Het zoekvolume op ‘buy bitcoin’ is echter in twee jaar niet zo laag geweest als nu.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin minder populair: nu goedkoop?

Dat blijkt uit data van Google Trends, dat je grotendeels gratis kunt gebruiken en heel handig kan zijn om populariteit (of het gebrek eraan) in te schatten. Dat kan je helpen met het bepalen of er momenteel veel interesse in een cryptocurrency is. Als een activa populair en volatiel is, dan stijgt het zoekvolume doorgaans, terwijl het volume daalt als de interesse laag ligt.

Het zoekvolume is sinds eind 2020 niet zo laag geweest als nu. Er wordt dus relatief gezien momenteel niet veel naar bitcoin (BTC) gezocht via Google. Dat is wellicht een goed teken als je tegen de massa in wilt gaan. Het kan betekenen dat de crypto momenteel ondergewaardeerd is, als je ervan uitgaat dat de fundamentele waarde nog steeds hetzelfde is.

Ongeveer hetzelfde geldt voor andere termen, zoals ‘crypto’, alhoewel er kleine verschillen zijn per regio. Zo staat ‘bitcoin kopen’ en ‘buy bitcoin’ in Nederland momenteel op nul, wat vermoedelijk aangeeft dat de interesse van nieuwkomers tot een absoluut minimum is gedaald.

Advertentie

Inflatie ook populair woord

Ook andere crypto-onderwerpen zijn hard gedaald in interesse. Zo scoort ‘non-fungible token’ op het moment van schrijven slechts 14, terwijl het in februari nog om een absoluut hoogtepunt ging. Google geeft dat aan met een waarde van 100 – hoger dan dat gaat de index niet.

Tegelijkertijd zijn er andere aan finance- en economie-gerelateerde onderwerpen die juist wél populair zijn. Inflatie is daar een belangrijke van. Mensen willen nu graag weten wat er met hun spaargeld aan de hand is, en dat geldt voor zowel mensen in Nederland als voor de rest van de wereld. Zowel op de Nederlandse als de wereldwijde index is inflatie de afgelopen maanden al verschillende keren bij de 100 in de buurt gekomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie