Simon Bosch Simon Bosch
02/02/2024 19:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 18:41

Crypto industrie bloeit in China, ondanks recent verbod

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Chinese ambtenaar krijgt levenslang voor bitcoin mining

Foto: Andy.LIU/Shutterstock

In 2022 maakte de Chinese overheid het vrijwel volledig illegaal voor zowel individuele investeerders als voor bedrijven om te investeren in crypto. Maar eind vorig jaar kwam hier plotseling verandering in, waarna het wél toegestaan is om te investeren in deze activa. Volgens een onderzoek doen ze dit ook graag. Chinese investeerders zijn zelfs bereid om een groter deel van hun portfolio in crypto te stoppen.

Nederlandse crypto ‘AI bot’ zorgt voor 200% winst sinds 2023 op Bitvavo
Nederlandse crypto ‘AI bot’ zorgt voor 200% winst sinds 2023 op Bitvavo

Crypto enorm populair in Azië

Het Vietnamese durfkapitaalfonds Kyros Ventures schreef in december in een onderzoek dat crypto in Azië razend populair is. Het bedrijf heeft voor het 37 pagina’s tellende onderzoek inwoners uit Vietnam, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea en China. In eigenlijk al deze landen zijn consumenten erg fanatiek met het investeren in crypto.

Onder de 18- tot 39-jarigen investeert maar liefst 34,0% tot 54,5% van de investeerders in crypto. Dat is een veel hoger percentage dan in Nederland, waar naar schatting slechts 11% cryptocurrencies bezit.

Verder blijkt dat de risicotolerantie erg hoog ligt in deze landen. 70,4% van de ondervraagden stopt meer dan de helft van het portfolio in digitale activa. De enquêteresultaten tonen ook dat investeerders verwachten een rendement van minimaal 670% te halen op hun investeringen.

Thailand en Zuid-Korea wijken flink van die normen af. Thaise investeerders verwachten een rendement van 1040%, wat ook terug te zien is in hun risicotoleratie. Van deze investeerders stopt gemiddeld 72,2% de helft van het portfolio in crypto, en 80,6% gaat voor kortetermijnresultaten. In Zuid-Korea verwacht men slechts 260% rendement te behalen.

Advertentie

Chinezen investeren massaal in crypto

Verder blijkt dat China de kroon spant wat risicotolerantie betreft. Van de Chinese investeerders is 88,9% bereid om de helft van hun portfolio in crypto te investeren, terwijl het in China nog niet zo lang geleden illegaal was om geld in de jonge activaklasse te stoppen.

Tegelijkertijd zijn Chinezen vrij conservatief in in welke coins ze precies investeren. 33,3% heeft namelijk een groot bedrag in stablecoins geïnvesteerd, waarmee het na Vietnam (58,6% en Zuid-Korea (42,9%) op de derde plek staat. Dat betekent dat ze relatief gezien minder bitcoin (BTC) en andere typen altcoins dan stablecoins bezitten.

Dit zou je kunnen verklaren doordat het in China verboden was voor banken om zaken te doen met crypto exchanges. Consumenten moesten dus een andere weg naar crypto-land vinden dan het traditionele bankensysteem. Zo bleek in december dat er een verborgen Chinese markt was voor de handel tussen fiat-valuta en USDT.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie