Roy van Krieken Roy van Krieken
13/01/2023 14:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 14:01

Crypto-platform Genesis heeft tenminste $3 miljard aan schulden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-platform Genesis heeft tenminste $3 miljard aan schulden

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Alle ogen zijn nog altijd gericht op de situatie bij leenplatform Genesis en moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Ook in Nederland is de kwestie belangrijk omdat Bitvavo nog geld van de Amerikaanse partijen moet krijgen. Het blijkt nu dat Genesis nog zeker $3 miljard aan openstaande schulden heeft en DCG overweegt radicale stappen om de schuldencrisis tot een einde te brengen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-platform heeft miljarden aan schuld

Genesis is meer dan $3 miljard verschuldigd aan een aardige hoeveelheid verschillende crediteuren, dat stelde de Financial Times onlangs. Genesis kwam financieel in zwaar weer terecht nadat andere crypto bedrijven waar zij belangen in hadden, zoals FTX, failliet gingen.

DCG, als moederbedrijf van Genesis, probeert nu de situatie te redden door wanhopig op zoek te gaan naar geld. Een van de manieren waarop DCG dit hoopt te doen is door een portfolio ter waarde van tenminste $500 miljoen in de verkoop te gooien.

Onderdeel van dit portfolio zijn onder meer aandelen in bedrijven zoals Dune Analytics, Etherscan, Coinbase, Kraken en Circle. In totaal gaat het hier om meer dan 200 verschillende bedrijven, aldus de Financial Times.

Wel zal het volgens hetzelfde rapport van de krant nog een tijdje duren voordat dit portfolio verkocht kan worden, en de $500 miljoen dus gebruikt kan worden om het gat bij Genesis te dichten. Daarnaast is het natuurlijk geen eindoplossing, omdat Genesis veel meer dan $500 miljoen verschuldigd is.

Bitvavo als schuldeiser

Het zal slechts weinigen zijn ontgaan dat Bitvavo als omstander ook is geraakt door de schuldencrisis bij Genesis en DCG. De Nederlandse exchange krijgt nog zeker $280 miljoen van DCG, maar het blijft nog altijd de vraag of dat de Amerikaanse partij in staat zal zijn om dit bedrag terug te betalen.

Dat zou vanzelfsprekend een flinke klap zijn voor Bitvavo. Immers, het bedrag vertegenwoordigt een significant deel van hun totale assets under management. Desondanks blijft Bitvavo herhalen dat zij in elk denkbaar scenario het hoofd gemakkelijk boven water zullen houden. Bitvavo zou genoeg eigen middelen hebben om een eventueel gat op te vangen. Daarnaast blijft Bitvavo het vertrouwen hebben dat zij vroeg of laat het geld van DCG terug zullen ontvangen. 

Lees hier een beknopte samenvatting over de hele situatie bij Bitvavo.

Vorige week werd bekend dat DCG een deal probeerde te sluiten met Bitvavo, waarbij zij aanboden om 70% van de openstaande schuld terug te betalen, en over de resterende schuld een regeling te treffen. Bitvavo ging niet akkoord met dit voorstel.

Onlangs werd bekend dat Genesis samen met crypto exchange Gemini wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie