Kevin Schijven Kevin Schijven
21/05/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2019 14:45

Cryptocurrency-exchange Kraken heeft al meer dan $6,5 miljoen verworven in financieringsronde

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency-exchange Kraken heeft al meer dan $6,5 miljoen in financieringsronde verworven

Foto: salarko/Shutterstock

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken heeft aangekondigd dat het aandelen van het bedrijf aan zijn gebruikers aan het verkopen is in een fondsenwerving van in totaal $10 miljoen. Dat meldt de exchange op Twitter op 20 mei.


Alleen gebruikers die minimaal $1000 geïnvesteerd hebben in de exchange komen in aanmerking om aandelen in het bedrijf aan te schaffen. Op het moment van schrijven zou Kraken al meer dan $6,5 miljoen opgehaald hebben tijdens de fondsenwerving, ongeveer twee derde van het uiteindelijke doel van $10 miljoen.
Kraken werkt samen met investeerdersplatform BnkToTheFuture om de aandelen aan te kunnen bieden aan geaccrediteerde investeerders. Gebruikers kunnen via BnkToTheFuture.com de aandelen kopen. De investeringsronde loopt nog tot 20 juni.
Op de website beschrijft Kraken zichzelf als een van de oudste cryptocurrency-exchanges op de markt met ongeveer 800 werknemers in dienst en met meer dan 4 miljoen klanten verspreid over 200 landen. Het bedrijf bereikte een handelsvolume van $85 miljard in 2018.
Eind vorig jaar hield Kraken ook al een dergelijke fondsenwerving. Toen konden bepaalde investeerders aandelen kopen voor een minimum van $100.000 tijdens een evaluatieronde van $4 miljard.
Vorige maand besloot Kraken om bitcoin SV (BSV) te verwijderen van de exchange na het fiasco rondom Craig Wright en zijn claim dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn. Hij klaagde verschillende mensen uit de cryptocurrency-gemeenschap aan en startte zowaar een heksenjacht op de mensen die zijn claim niet geloofden.
In februari kondigde Kraken aan dat het $100.000 uit zou loven voor de gouden tip in de QuadrigaCX zaak. QuadrigaCX zit momenteel verwikkeld in een rechtszaak nadat bleek dat het ongeveer $195 miljoen aan tegoeden van klanten kwijt is geraakt nadat de eigenaar onder verdachte omstandigheden stierf. Hij name daarmee alle private wallet keys mee zijn graf in.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David vanmorgen gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie