Home Nieuws Wallets en Exchanges Cryptocurrency-exchange Kraken heeft al meer dan $6,5 miljoen verworven in financieringsronde

Cryptocurrency-exchange Kraken heeft al meer dan $6,5 miljoen verworven in financieringsronde

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken heeft aangekondigd dat het aandelen van het bedrijf aan zijn gebruikers aan het verkopen is in een fondsenwerving van in totaal $10 miljoen. Dat meldt de exchange op Twitter op 20 mei.

- Advertentie -

Alleen gebruikers die minimaal $1000 geïnvesteerd hebben in de exchange komen in aanmerking om aandelen in het bedrijf aan te schaffen. Op het moment van schrijven zou Kraken al meer dan $6,5 miljoen opgehaald hebben tijdens de fondsenwerving, ongeveer twee derde van het uiteindelijke doel van $10 miljoen.

Kraken werkt samen met investeerdersplatform BnkToTheFuture om de aandelen aan te kunnen bieden aan geaccrediteerde investeerders. Gebruikers kunnen via BnkToTheFuture.com de aandelen kopen. De investeringsronde loopt nog tot 20 juni.

Op de website beschrijft Kraken zichzelf als een van de oudste cryptocurrency-exchanges op de markt met ongeveer 800 werknemers in dienst en met meer dan 4 miljoen klanten verspreid over 200 landen. Het bedrijf bereikte een handelsvolume van $85 miljard in 2018.

Eind vorig jaar hield Kraken ook al een dergelijke fondsenwerving. Toen konden bepaalde investeerders aandelen kopen voor een minimum van $100.000 tijdens een evaluatieronde van $4 miljard.

Vorige maand besloot Kraken om bitcoin SV (BSV) te verwijderen van de exchange na het fiasco rondom Craig Wright en zijn claim dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn. Hij klaagde verschillende mensen uit de cryptocurrency-gemeenschap aan en startte zowaar een heksenjacht op de mensen die zijn claim niet geloofden.

In februari kondigde Kraken aan dat het $100.000 uit zou loven voor de gouden tip in de QuadrigaCX zaak. QuadrigaCX zit momenteel verwikkeld in een rechtszaak nadat bleek dat het ongeveer $195 miljoen aan tegoeden van klanten kwijt is geraakt nadat de eigenaar onder verdachte omstandigheden stierf. Hij name daarmee alle private wallet keys mee zijn graf in.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David vanmorgen gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.198,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.253,33 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.261,83 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.267,96 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.