Ivo Melchers Ivo Melchers
29/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 14:00

FTX én Bitcoin dragen extreem slechte reputatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Tarasenko Andrey

In het afgelopen jaar heeft de reputatie van de crypto-industrie een flinke deuk opgelopen als gevolg van de vele faillissementen. Bitcoin (BTC) wordt door velen gezien als het boegbeeld van de sector en dus is het geen gekke gedachte dat 2022 ook de reputatie van de grootste crypto qua marktkapitalisatie heeft geschaad.

Axios en Harris Polling hebben in maart een onderzoek uitgevoerd om de reputatie van de meest toonaangevende merken onder Amerikanen te rangschikken. Bitcoin en het failliete FTX waren onderdeel van het onderzoek en wisten beiden allesbehalve een goede score te verkrijgen.

Einde in zicht voor Grayscale’s bitcoin ETF-uitstromen, volgens CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FTX bijna onderaan

De ondergang van het grote FTX zal voor velen nog helder op hun netvlies staan. Vorig jaar november wist de crypto exchange onder leiding van Sam Bankman-Fried (SBF) de voorpagina van het crypto nieuws te halen nadat het zijn faillissement had ingediend. SBF heeft een flinke lijst aan officiële aanklachten aan zijn broek hangen en in oktober zal de rechtszaak van start gaan.

Een totaal van 16.310 Amerikanen waren bij elkaar verzameld om deel te nemen aan het onderzoek. In het eerste deel werden de deelnemers gevraagd welke twee merken volgens hen momenteel de beste reputatie hebben en welke twee de slechtste. Vervolgens werd er een lijst van ‘’meest zichtbare’’ merken samengesteld die de deelnemers vervolgens op negen dimensies wat betreft hun reputatie moesten beoordelen.

Het gefaalde FTX eindigde op plek 99 achter Fox Corporation, Twitter en Meta. Het feit dat een van de grootste schandalen uit de crypto wereld niet op de absolute bodem terecht is gekomen, zal voor velen dan ook verassend zijn.

The Trump Organization, het familiebedrijf van Donald Trump, was het enige bedrijf dat een slechtere reputatie blijkt te hebben onder Amerikanen dan FTX. The Trump Organization is al schuldig bevonden aan belastingfraude wat heeft gezorgd voor een flinke reputatieschade.

Advertentie

Bitcoin eindigt ook bij onderste 10

Naast FTX werd Bitcoin ook door veel deelnemers genoemd in het eerste deel van het onderzoek. De scores van Bitcoin in het tweede deel waren niet zo catastrofaal als die van FTX, maar het eindigde nog steeds op plek 93.

De bitcoin koers staat momenteel nog altijd flink lager dan de in november neergezette all-time high en alle schandalen van het afgelopen jaar heeft hoogstwaarschijnlijk, ondanks het feit dat Bitcoin hier niks mee te maken had, tot een flinke deuk in de reputatie van de koning der cryptocurrencies gezorgd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie