Simon Bosch Simon Bosch
08/12/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2022 20:04

FTX huurt forensisch team in om vermiste crypto te vinden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
FTX huurt forensisch team in om vermiste crypto te vinden

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Vorige maand is de crypto-broker FTX met veel kabaal failliet gegaan. Helaas is er nog steeds een hoop onduidelijk over hoe het faillissement überhaupt is gelopen, zo is een deel van het geld van klanten spoorloos verdwenen. Het nieuwe bestuur wil dit geld nu terugvinden met behulp van forensisch onderzoek.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Speurtocht naar gehackte crypto kapitaal FTX

Dat schrijft The Wall Street Journal. FTX was vlak na de aankondiging van het faillissement onderhevig aan een enorme hack, waar meer dan 450 miljoen dollar aan cryptocurrencies door is verdwenen. Waar dit precies door kwam is nog steeds niet helemaal duidelijk.

De overheid van de Bahama’s zou voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried hebben opgedragen om zijn eigen bedrijf te hacken zodat de overheid het ‘veilig kon bewaren’, maar inmiddels zijn de tokens verplaatst en veel is zelfs al verkocht. Nu is het kennelijk al helemaal niet duidelijk meer waar het geld naartoe is gegaan.

Bankman-Fried verklaarde vorige week in een interview dat hij bijna wist wie de hacker was – hij zou de hack dus toch niet zelf hebben uitgevoerd. Er zouden nog acht kandidaten zijn, maar helaas is er nog geen duidelijkheid over waar het geld nu is.

Daarom heeft het nieuwe bestuur van de cryptobeurs het financieel adviesbureau AlixPartners ingehuurd om forensisch onderzoek te doen. Voormalig hoofdboekhouder van de Securities and Exchange Commission (SEC) Matt Jacques staat aan het hoofd hiervan.

Advertentie

FTX’ SBF van voetstuk gevallen

Ondertussen groeit alleen maar de onduidelijkheid over het geld en over de betrokkenheid van Sam Bankman-Fried. De jonge ondernemer is inmiddels afgetreden als CEO. Binance-topman Changpeng Zhao noemde hem één van de grootste fraudeurs ooit. Ook Coinbase-CEO Brian Armstrong vertrouwt hem niet.

Nog niet zo lang geleden verklaarde SBF ooit de enorme investeringsbank Goldman Sachs en de Chicago Mercantile Exchange (CME) te willen kopen. Hij was één van de meest vooraanstaande mensen in de industrie. Helaas vertelde hij in een nieuw interview dat zijn vermogen is gedaald tot slechts 100.000 dollar. Dat doel gaat dus nog wel even duren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie