Kevin Schijven Kevin Schijven
14/07/2021 12:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 12:24

Bitcoin (BTC) beurs FTX gaat misschien op een dag Goldman Sachs en CME kopen, zegt miljardair SBF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs FTX gaat misschien op een dag Goldman Sachs en CME kopen, zegt miljardair SBF

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De FTX cryptocurrency-exchange zal wellicht ooit de Amerikaanse financiële giganten Goldman Sachs en de Chicago Mercantile Exchange (CME) overnemen. In elk geval, dat beweert FTX CEO en miljardair Sam Bankman-Fried (SBF) in een interview met de Financial Times, gepubliceerd op 14 juli.

Vanochtend was nog op Crypto Insiders te lezen dat Cameron Winklevoss beweerde dat zijn bitcoin (BTC) beurs Gemini de grootste op de markt gaat worden en Binance zal inhalen. Nu beweert SBF dat juist zijn FTX beurs de grootste crypto-beurs ter wereld wordt:

“Zodra we de grootste beurs zijn, is [Goldman Sachs en CME kopen] zeker niet uitgesloten.”

FTX is enorm hard gegroeid sinds de lancering tweeëneenhalf jaar geleden. De crypto-beurs ontving onlangs een geschatte waarde rond $20 miljard in een financieringsronde en de 29-jarige SBF heeft zelf inmiddels een geschatte nettowaarde van bijna $9 miljard. Toch wil SBF met FTX voorlopig nog geen beursgang maken:

“We zitten in de gelukkige positie dat we het niet hoeven te doen omdat we geen kapitaal nodig hebben. Aan de andere kant zijn er potentieel grote voordelen aan notering, zoals naamsbekendheid. We zijn niet actief op zoek naar een notering, maar we willen in een positie zitten om dat te kunnen doen, mochten we het willen.”

Desondanks lijken deze ambities om CME en Goldman over te nemen nog wel erg ver buiten handbereik te liggen. Volgens gegevens van CoinGecko heeft FTX momenteel een dagelijkse handelsvolume rond $1,2 miljard terwijl die van Binance rond $13,3 miljard ligt, meer dan 10 keer zo hoog.

Volgens gegevens van Asset Dash is CME maar liefst $76 miljard waard en Goldman Sachs zelfs $128 miljard. Dus een potentiele overname zal niet bepaald binnenkort kunnen gebeuren, als ooit. Op Twitter geeft SBF dan ook toe dat dat een overname van Goldman wellicht iets te hoog gemikt is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie