Roy van Krieken Roy van Krieken
18/11/2022 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 20:00

Overheid van de Bahama’s gaf bevel aan SBF om FTX te ‘hacken’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

Het verhaal rondom de ondergang van FTX neemt wederom een uitzonderlijke wending. Het blijkt nu namelijk dat de overheid op de Bahama’s, waar FTX is gevestigd, een bevel had gegeven aan de voormalig CEO, Sam Bankman-Fried (SBF), om honderden miljoenen dollars naar een wallet te sturen die in beheer was van de hoogste toezichthouder op de eilandstaat

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Was de hack wel een hack?

Dit werd bevestigd door de Securities Commission van de Bahama’s tijdens een persconferentie. In een statement werd heel duidelijk uitgelegd dat het de toezichthouder was die FTX had opgedragen om een gigantische hoeveelheid geld naar hen over te maken. Dit werd naar verluidt gedaan om klanten en crediteuren van FTX te beschermen.

Nadat de geldmiddelen naar de Securities Commission werden overgedragen werden alle activa vervolgens omgezet in ETH. Dat betekent dat de overheid van de Bahama’s nu op plek 35 staat van allergrootste ethereum whales

“De Commissie heeft de opdracht gegeven om alle digitale activa van FTX over te dragen naar een door de Commissie gecontroleerde digitale portemonnee, voor veilige bewaring”. Het bericht voegde eraan toe dat FTX werd bevolen de activa te verplaatsen “om de belangen van klanten en schuldeisers te beschermen.”

De buit lijkt terecht

De verklaring van de Securities Commission in de Bahama’s maakt nu een einde aan alle onduidelijkheid over de ‘hack’ die een ongeveer een week geleden plaatsvond. Vlak nadat FTX hun faillissement had ingediend kwam er naar buiten dat een hacker er mogelijk met $400 miljoen vandoor zou zijn gegaan.

Al direct gingen de geruchten dat het hier ging om een inside job. De hacker zou namelijk toegang hebben gehad tot de private keys van FTX. Nu weten we dus dat het inderdaad FTX zelf was die de geldmiddelen heeft verplaatst, onder orders van de Securities Commission van de Bahama’s.

Of de Securities Commission wel gemachtigd was om het bevel aan SBF te geven zal hoogstwaarschijnlijk in de rechtbank nog moeten blijken. De crypto gemeenschap is in ieder geval niet gecharmeerd van de actie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie