Erik Juffermans Erik Juffermans
21/11/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 13:15

FTX hacker begint massaal ethereum te dumpen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX Japan permite a los clientes afectados por FTX retirar su dinero

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

Vorige week bespraken we al de FTX hack vlak na het faillissement werd ingediend. Om alle ellende nog erger te maken, ging de hacker ervandoor met $400 miljoen dollar aan digitale assets. Inmiddels blijkt dat deze hacker een gigantische hoeveelheid aan ethereum (ETH) aan het verschuiven is, mogelijk om te verkopen.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

230 duizend ethereum

Het crypto analyse bedrijf Chainalysis kwam hierachter met behulp van een on-chain analyse. Het platform handelde meteen en riep crypto exchanges via Twitter op om alert te zijn en deze assets te bevriezen in het geval de hacker deze zou proberen uit te cashen. 

De hacker maakte temidden van alle hectiek en chaos ongeveer 230 duizend ethereum buit, toen met een marktwaarde van meer dan 260 miljoen dollar. Daarnaast werden er ook andere cryptocurrencies gestolen. De actie maakte de hacker in een klap een van de grootste ethereum bezitters in de wereld.

Inmiddels lijkt het erop dat een groot deel van deze ETH om wordt gezet in bitcoin (BTC). Dankzij de transparantie van blockchain technologie kunnen de cryptomunten precies gevolgd worden. Zo swapte de hacker inmiddels al 31 duizend ethereum om naar 2444,55 bitcoin. Het mag aangenomen worden dat de hacker een plan heeft. Wat dit plan precies is dus tot zover onduidelijk.

Iemand op Twitter speculeerde vorige week over een mogelijk ‘nachtmerrie scenario’ waarbij de hacker ether massaal zou dumpen en dat lijkt inmiddels te gebeuren.

https://twitter.com/kamikaz_ETH/status/1594276663793446912

FTX hack een inside job?

Wie er precies achter de hack zit is nog onbekend. Er gaan geruchten dat het een inside job moet zijn. De hacker had namelijk al toegang tot de private keys. Daarnaast is dit de eerste keer ooit dat FTX gehackt is. Het moment was ook perfect getimed; temidden van alle chaos. Dit alles maakt het erg goed mogelijk dat iemand binnen FTX achter de hack zat. Er gaan geruchten rond dat voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried in opdracht van de financiële toezichthouder van de Bahama’s hierachter zit.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie