Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Japanse cryptocurrency exchange Coincheck lanceert bitcoin (BTC) OTC-trading desk

De Japanse cryptocurrency exchange Coincheck kondigde vandaag, 1 april, aan dat het een ‘over-the-counter’ (OTC)-trading desk gaat lanceren. Het platform is gericht op grote, institutionele beleggers.

Coincheck werd vorig jaar getroffen door een hack waarbij meer dan een half miljard dollar aan NEM-tokens verloren ging. De financiële dienstverlener Monex Group nam de exchange na de hack over en heeft rigoureuze hervormingen doorgevoerd.

- Advertentie -

Zo stelde de exchange nieuwe anti-witwas (AML)- en know-your-customer (KYC)-procedures in. Ook besloot het op privacy gerichte cryptocurrencies uit haar assortiment te halen. De hervormingen werden deels door de Japanse financiële toezichthouder, FSA. opgelegd.

Nu Coincheck een nieuw platform lanceert lijkt het erop dat de exchange uit de dood is opgestaan. Het wist dankzij de hervormingen een vergunning te bemachtigen, waarmee het deze OTC-trading desk kan lanceren, en tracht daarnaast slachtoffers van de hack in de toekomst terug te betalen.

Aangezien institutionele beleggers vaak handelen met grote bedragen stellen zij vaak andere eisen dan de gemiddelde retailbelegger. Via de nieuwe OTC-desk kunnen institutionele beleggers met een klik op de knop enorme hoeveelheden bitcoins kopen. Het minimale transactiebedrag bedraagt 50 BTC, of ongeveer $200.000.

Nu er steeds meer cryptocurrency platforms worden gelanceerd die gericht zijn op institutionele beleggers is de verwachting dat meer van dit type belegger de markt zal betreden. Volgens experts zal dit tot een grote instroom van nieuw geld leiden, met als gevolg een nieuwe groeispurt binnen de crypto-industrie.

Coincheck volgt met de lancering van de OTC-desk Coinbase in zijn voetsporen. Coinbase lanceerde in 2018 al een OTC-desk nadat het aan de strenge eisen van de Securities and Exchange Commission (SEC) wist te voldoen en een licentie kreeg.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.190,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.229,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.260,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.273,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.394,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.190,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.229,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.260,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.273,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.394,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...