Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/04/2019 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2019 17:00

Japanse cryptocurrency exchange Coincheck lanceert bitcoin (BTC) OTC-trading desk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
japanse_cryptocurrency_exchange_coincheck_lanceert_bitcoin_BTC_OTC_trading_desk

De Japanse cryptocurrency exchange Coincheck kondigde vandaag, 1 april, aan dat het een ‘over-the-counter’ (OTC)-trading desk gaat lanceren. Het platform is gericht op grote, institutionele beleggers.
Coincheck werd vorig jaar getroffen door een hack waarbij meer dan een half miljard dollar aan NEM-tokens verloren ging. De financiële dienstverlener Monex Group nam de exchange na de hack over en heeft rigoureuze hervormingen doorgevoerd.
Zo stelde de exchange nieuwe anti-witwas (AML)- en know-your-customer (KYC)-procedures in. Ook besloot het op privacy gerichte cryptocurrencies uit haar assortiment te halen. De hervormingen werden deels door de Japanse financiële toezichthouder, FSA. opgelegd.
Nu Coincheck een nieuw platform lanceert lijkt het erop dat de exchange uit de dood is opgestaan. Het wist dankzij de hervormingen een vergunning te bemachtigen, waarmee het deze OTC-trading desk kan lanceren, en tracht daarnaast slachtoffers van de hack in de toekomst terug te betalen.
Aangezien institutionele beleggers vaak handelen met grote bedragen stellen zij vaak andere eisen dan de gemiddelde retailbelegger. Via de nieuwe OTC-desk kunnen institutionele beleggers met een klik op de knop enorme hoeveelheden bitcoins kopen. Het minimale transactiebedrag bedraagt 50 BTC, of ongeveer $200.000.
Nu er steeds meer cryptocurrency platforms worden gelanceerd die gericht zijn op institutionele beleggers is de verwachting dat meer van dit type belegger de markt zal betreden. Volgens experts zal dit tot een grote instroom van nieuw geld leiden, met als gevolg een nieuwe groeispurt binnen de crypto-industrie.
Coincheck volgt met de lancering van de OTC-desk Coinbase in zijn voetsporen. Coinbase lanceerde in 2018 al een OTC-desk nadat het aan de strenge eisen van de Securities and Exchange Commission (SEC) wist te voldoen en een licentie kreeg.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie