Rico Engelbarts
19/06/2018 13:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2018 13:43

Japanse financiële waakhond geeft aanbevelingen aan 5 crypto-exchanges

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
japanse_financiele_waakhond_gaat_cryptocurrency_exchanges_aanbevelingen_doen_omtrent_bedrijfsverbetering

Het Japanse Financial Services Agency (FSA) zal tegen het einde van deze week aanmerkingen voor bedrijfsverbetering bekend maken aan vijf geregistreerde cryptocurrency-exchanges.
Volgens de FSA-inspecties beschikken crypto-exchanges BitFlyer, Quoine, Bitbank, BITPoint Japan en BtcBox niet over de juiste interne beheersystemen, inclusief maatregelen om witwaspraktijken te voorkomen. BitFlyer, Quoine en Bitbank zijn enkele van de grootste crypto-exchanges in zowel Japan als in de wereld, die volgens gegevens van Coinmarketcap momenteel respectievelijk de 27e, 18e en 20e plaats bezetten op basis van het handelsvolume.
Gevraagd naar de aanmerkingen voor bedrijfsverbetering, zei BITPoint Japan, dat er “momenteel niets dergelijks gaande is” en BitFlyer dat ze “niet in staat waren om te reageren”. Zowel Bitbank en Quoine zeiden niet te kunnen antwoorden en BtcBox heeft niet gereageerd.
Na de hack van $532 miljoen bij de Japanse crypto-exchange Coincheck in januari, is de FSA begonnen met inspecties van crypto-exchanges, het uitbrengen van meerdere aanmerkingen voor bedrijfsverbetering en het stopzetten van de activiteiten van meerdere exchanges.
Sinds april 2017 moeten alle crypto-exchanges in Japan worden geregistreerd met een FSA-licentie om te kunnen opereren. Begin juni verwierp de FSA voor het eerst een aanvraag voor een vergunning om een crypto-exchange te openen, omdat het zich zorgen maakte dat de beurs, waarvan de diensten dit voorjaar twee keer waren opgeschort, geen adequate verificatie van de identiteit van de klant bood in het geval van verdachte transacties.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie