japanse_financiele_waakhond_gaat_cryptocurrency_exchanges_aanbevelingen_doen_omtrent_bedrijfsverbetering

Japanse financiële waakhond geeft aanbevelingen aan 5 crypto-exchanges

Het Japanse Financial Services Agency (FSA) zal tegen het einde van deze week aanmerkingen voor bedrijfsverbetering bekend maken aan vijf geregistreerde cryptocurrency-exchanges.

Volgens de FSA-inspecties beschikken crypto-exchanges BitFlyer, Quoine, Bitbank, BITPoint Japan en BtcBox niet over de juiste interne beheersystemen, inclusief maatregelen om witwaspraktijken te voorkomen. BitFlyer, Quoine en Bitbank zijn enkele van de grootste crypto-exchanges in zowel Japan als in de wereld, die volgens gegevens van Coinmarketcap momenteel respectievelijk de 27e, 18e en 20e plaats bezetten op basis van het handelsvolume.

Gevraagd naar de aanmerkingen voor bedrijfsverbetering, zei BITPoint Japan, dat er “momenteel niets dergelijks gaande is” en BitFlyer dat ze “niet in staat waren om te reageren”. Zowel Bitbank en Quoine zeiden niet te kunnen antwoorden en BtcBox heeft niet gereageerd.

Na de hack van $532 miljoen bij de Japanse crypto-exchange Coincheck in januari, is de FSA begonnen met inspecties van crypto-exchanges, het uitbrengen van meerdere aanmerkingen voor bedrijfsverbetering en het stopzetten van de activiteiten van meerdere exchanges.

Sinds april 2017 moeten alle crypto-exchanges in Japan worden geregistreerd met een FSA-licentie om te kunnen opereren. Begin juni verwierp de FSA voor het eerst een aanvraag voor een vergunning om een crypto-exchange te openen, omdat het zich zorgen maakte dat de beurs, waarvan de diensten dit voorjaar twee keer waren opgeschort, geen adequate verificatie van de identiteit van de klant bood in het geval van verdachte transacties.

SATOS

4.6/5

€7.895,80 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.870,31 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.865,75 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.875,68 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.798,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.990,32 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.846,75 Kopen
Laatste nieuws