coincheck_gaat_privacy_coins_delisten

Coincheck doet afstand van privacy coins Monero, Zcash en Dash

0

De Japanse cryptocurrency exchange Coincheck gaat ‘trading pairs’ van om privacy draaiende cryptocurrencies Monero (XMR), Zcash (ZEC) en dash (DASH) volgende maand verwijderen.

De in Tokyo gelokaliseerde exchange, welke werd overgekocht door Monex na een serieuze hack in januari, gaf afgelopen vrijdag aan dat het niet langer de eerder genoemde cryptocurrencies gaat ondersteunen. Deze projecten verlenen gebruikers de mogelijkheid om transacties te voldoen die lastiger te traceren zijn dan die van Bitcoin en andere blockchain cryptocurrencies.

Coincheck beweert dat het besluit is genomen na een uitvoerige beoordeling van haar afdeling ‘internal control’ als onderdeel van een nieuwe management strategie die klanten dient te beschermen. Het is volgens het bedrijf niet verantwoord om te handelen in deze coins, gezien de mogelijke botsingen met het ‘Compliance with anit-money laundering’ (AML) reglement.

Het gerucht gaat dat de Japanse Financial Services Agency (FSA) – het orgaan dat licenties verleent aan cryptocurrency trading platforms in het land – exchanges onder druk zet om afstand te nemen van privacy coins.

Traders hebben tot 18 juni om hun XRM, DASH, ZEC en REP op te nemen of te traden. Coins die niet opgenomen worden zullen verkocht worden tegen de geldende koers tegen de Japanse yen. Het bedrag zal naar de gebruikers overgemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws