Rico Engelbarts
20/05/2018 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2018 20:01

Coincheck doet afstand van privacy coins Monero, Zcash en Dash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coincheck_gaat_privacy_coins_delisten

De Japanse cryptocurrency exchange Coincheck gaat ‘trading pairs’ van om privacy draaiende cryptocurrencies Monero (XMR), Zcash (ZEC) en dash (DASH) volgende maand verwijderen.
De in Tokyo gelokaliseerde exchange, welke werd overgekocht door Monex na een serieuze hack in januari, gaf afgelopen vrijdag aan dat het niet langer de eerder genoemde cryptocurrencies gaat ondersteunen. Deze projecten verlenen gebruikers de mogelijkheid om transacties te voldoen die lastiger te traceren zijn dan die van Bitcoin en andere blockchain cryptocurrencies.
Coincheck beweert dat het besluit is genomen na een uitvoerige beoordeling van haar afdeling ‘internal control’ als onderdeel van een nieuwe management strategie die klanten dient te beschermen. Het is volgens het bedrijf niet verantwoord om te handelen in deze coins, gezien de mogelijke botsingen met het ‘Compliance with anit-money laundering’ (AML) reglement.
Het gerucht gaat dat de Japanse Financial Services Agency (FSA) – het orgaan dat licenties verleent aan cryptocurrency trading platforms in het land – exchanges onder druk zet om afstand te nemen van privacy coins.
Traders hebben tot 18 juni om hun XRM, DASH, ZEC en REP op te nemen of te traden. Coins die niet opgenomen worden zullen verkocht worden tegen de geldende koers tegen de Japanse yen. Het bedrag zal naar de gebruikers overgemaakt worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie