Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 19:00

McLaren F1 onthult ‘crypto auto’ voor Singapore Grand Prix

Nieuws
McLaren onthult ‘crypto auto’ voor Singapore Grand Prix

Foto: Ivan Garcia/Shutterstock

Het McLaren Formule 1 team heeft vandaag een unieke livery voor hun MCL36 Formule 1 auto’s onthuld. Deze versie van de auto zal op 2 oktober tijdens de Grand Prix van Singapore te zien zijn. Het thema van de auto staat volledig in het teken van cryptocurrencies en is ontworpen door een partner van het F1-team: crypto-exchange OKX. In mei van dit jaar gingen McLaren en OKX al een samenwerking aan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

McLaren en crypto

De nieuwe kleurstelling bestaat uit McLaren’s iconische papaya-oranje kleuren met neonroze versieringen. McLaren meldt in een persbericht dat het ontwerp de opkomst van nieuwe technologieën uit de Aziatische regio vertegenwoordigt, zoals natuurlijk crypto en Web3.

De kleurstelling is mede ontworpen door OKX, een van de grootste exchanges van Azië. Volgens de marketing-chef bij OKX, Haider Rafique, was het samenwerken met McLaren om deze unieke livery te ontwerpen een mooie ervaring voor beide partijen:

“Het was ongelooflijk leuk voor ons en McLaren om de livery voor Azië mede te ontwerpen. Deze nieuwe livery signaleert de komst van gedurfde nieuwe technologie. Het cyberpunk ontwerp dat we hebben gemaakt viert de invloed van Web3 op de populaire cultuur.”

Crypto in de Formule 1

Mclaren werkt niet alleen samen met OKX, ook heeft het een partnership met Tezos (XTZ) om een non-fungible token (NFT) platform van de grond te krijgen. Daarnaast is McLaren ook lang niet het enige F1-team dat samenwerkt met een aantal van de grootste namen binnen de crypto industrie.

Ook het Red Bull Racing team van Max Verstappen heeft een aantal crypto-sponsoren. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk derivaten exchange ByBit. Het logo van ByBit is prominent aanwezig op zowel de voor- als achtervleugel van de RB18. De Amerikaanse crypto-exchange Crypto.com is zelfs een van de belangrijkste sponsoren van de F1-organisatie zelf. 

Dat de Formule 1 bol staat van de crypto bedrijven is natuurlijk niet heel gek. Zowel de crypto industrie als de Formule 1 hebben uiteraard innovatie hoog in het vaandel staan. Een verband tussen beide sectoren is daarom snel gelegd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie