Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 19:00

McLaren F1 onthult ‘crypto auto’ voor Singapore Grand Prix

Nieuws
McLaren onthult ‘crypto auto’ voor Singapore Grand Prix

Foto: Ivan Garcia/Shutterstock

Het McLaren Formule 1 team heeft vandaag een unieke livery voor hun MCL36 Formule 1 auto’s onthuld. Deze versie van de auto zal op 2 oktober tijdens de Grand Prix van Singapore te zien zijn. Het thema van de auto staat volledig in het teken van cryptocurrencies en is ontworpen door een partner van het F1-team: crypto-exchange OKX. In mei van dit jaar gingen McLaren en OKX al een samenwerking aan.

Bitcoin experts delen nieuwe vooruitzichten voor koers na halving

McLaren en crypto

De nieuwe kleurstelling bestaat uit McLaren’s iconische papaya-oranje kleuren met neonroze versieringen. McLaren meldt in een persbericht dat het ontwerp de opkomst van nieuwe technologieën uit de Aziatische regio vertegenwoordigt, zoals natuurlijk crypto en Web3.

De kleurstelling is mede ontworpen door OKX, een van de grootste exchanges van Azië. Volgens de marketing-chef bij OKX, Haider Rafique, was het samenwerken met McLaren om deze unieke livery te ontwerpen een mooie ervaring voor beide partijen:

“Het was ongelooflijk leuk voor ons en McLaren om de livery voor Azië mede te ontwerpen. Deze nieuwe livery signaleert de komst van gedurfde nieuwe technologie. Het cyberpunk ontwerp dat we hebben gemaakt viert de invloed van Web3 op de populaire cultuur.”

Crypto in de Formule 1

Mclaren werkt niet alleen samen met OKX, ook heeft het een partnership met Tezos (XTZ) om een non-fungible token (NFT) platform van de grond te krijgen. Daarnaast is McLaren ook lang niet het enige F1-team dat samenwerkt met een aantal van de grootste namen binnen de crypto industrie.

Ook het Red Bull Racing team van Max Verstappen heeft een aantal crypto-sponsoren. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk derivaten exchange ByBit. Het logo van ByBit is prominent aanwezig op zowel de voor- als achtervleugel van de RB18. De Amerikaanse crypto-exchange Crypto.com is zelfs een van de belangrijkste sponsoren van de F1-organisatie zelf. 

Dat de Formule 1 bol staat van de crypto bedrijven is natuurlijk niet heel gek. Zowel de crypto industrie als de Formule 1 hebben uiteraard innovatie hoog in het vaandel staan. Een verband tussen beide sectoren is daarom snel gelegd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie