Simon Bosch Simon Bosch
19/03/2023 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2023 10:50

Microsoft werkt aan crypto wallet in Edge-browser

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Microsoft werkt aan crypto wallet in Edge-browser

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Het is geen geheim dat Microsoft zich goed bewust is van crypto en blockchain, en zelfs werkt aan integratie van bepaalde technieken. Echter heeft Microsofts eigen Edge-browser nog geen geïntegreerde crypto wallet, in tegenstelling tot sommige andere browsers. Althans, dat dachten we. Edge lijkt namelijk al een prototype te herbergen.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto integratie in Microsoft Edge

Dat laat de Twitteraar Albacore zien met screenshots. Om precies te zijn zou het gaan om een non-custodial crypto-wallet, wat betekent dat de private keys opgeslagen zijn in de software op je computer. Je hebt er zelf de controle over, volgens het bedrijf. Dat betekent dat je zelf je walletgegevens zoals je seed phrase op moet slaan.

Microsoft beschrijft dat de software wallet als voordeel heeft dat de beveiliging al in Edge is geïntegreerd, waardoor je standaard beveiligd bent tegen risicovolle walletadressen en apps. Ook betekent dit dat je geen extra applicatie of extensie hoeft te installeren. Eventuele feedback zal in de toekomst worden verwerkt, blijkt uit één van de screenshots.

Het moet het gebruik van Web 3.0 applicaties in de toekomst flink vergemakkelijken. Als je nu web 3-apps gebruikt moet je een externe wallet aan de app koppelen, door dit in te bouwen in Edge kun je dus een stap overslaan.

Advertentie

Crypto kopen via Microsoft

Verder is het een vrij uitgebreide app, afgaande op de afbeeldingen. Je kunt naast tokens versturen en ontvangen ze ook automatisch swappen en kopen met cash. Hiervoor gebruikt Microsoft Coinbase en MoonPay, waar je vermoedelijk wel een account voor nodig zal hebben in verband met regulatie. Ook zit er een nieuwsfeed met het recente crypto nieuws in verwerkt.

De ontwikkeling zou kunnen komen doordat sommige concurrenten ook dergelijke functies hebben, zoals Brave en Opera. Deze concurrenten hebben al ondersteuning voor decentrale applicaties (dApps), en beide platformen hebben volgens Opera en volgens Brave al ondersteuning voor Solana (SOL).

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie