Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
22/09/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2020 19:04

Waarom de huidige opwaartse trend van bitcoin (BTC) koers duurzamer is dan de vorige

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom de huidige opwaartse trend van bitcoin (BTC) koers duurzamer is dan de vorige

Volgens een nieuw rapport is dit jaar, ondanks een nieuw hoogtepunt in meer dan een jaar, anders dankzij het dalende saldo van exchanges. Het rapport, dat door Delphi Digital gepubliceerd werd op 21 september, focust op de unieke prijstacties van bitcoin (BTC).
Volgens de drie onderzoekers die Bitcoin Outlook hebben opgesteld, had het digitale goud, dat vorige maand $12.500 bereikte, weinig gemeen met de run naar $13.800 in 2019. Dit komt doordat de saldi van exchanges destijds toenamen, terwijl ze dit jaar ondanks prijsstijgingen bleven dalen, waardoor de algemene verkoopdruk onder handelaren en investeerders deze keer minder is.

“In tegenstelling tot de opwaartse trend van 2019, die samenviel met de stijging van de BTC voorraaden, ziet deze huidige trend een divergentie tussen de voorraad en de prijs van BTC”

Het bovenstaande citaat impliceert dat de stijging van 2020 een stuk duurzamer is dan die van 2019 aangezien de gegevens aantonen dat investeerders langer holden. Deze bevindingen komen overeen met een onderzoek uit augustus waarin CryptoQuant vergelijkbare conclusies trekt.
Het aantal BTC dat wordt gehouden op beurzen is gedaald van een recordhoogte van 2,96 miljoen in februari tot 2,59 miljoen. De koersen van beide punten zitten dichtbij elkaar met respectievelijk $9.580 en $10.430.
Delphi Digital analist, Paul Burlage, deelde zijn analyse op Twitter en stelt dat het aantal ‘weak hands’, mensen die snel geneigd zijn om te verkopen, afneemt wanneer de volatiliteit toeneemt. Hiermee suggereert hij dat deze ‘weak hands’ geleidelijk de markt aan het verlaten zijn.


Ook deelde hij een info over de relatie tussen whales en de koers. Volgens de analist is het aantal whales sinds eind 2018 doorgegroeid waarbij Burlage verwijst naar een gelijke stijging in de BTC-koers.

“In 2016 groeiden zowel het totale aantal whales als de BTC-koers, al liepen ze uiteen begin 2017, whales en BTC bewegen nog steeds samen.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie