Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Web 3.0 moet leiden tot gedecentraliseerde businessmodellen, aldus CEO van blockchain-bedrijf Rally

CEO en mede-oprichter van blockchain-ecosysteem Rally, Kevin Chou, is ervan overtuigd dat blockchain-technologie de leiding op zich kan nemen op weg naar een virtuele economie in het Web 3.0-tijdperk.

Tijdens Unitize, dat op 6 juli plaatsvond en waar Cointelegraph verslag van deed, zei de CEO dat contentplatforms afstand moeten nemen van businessmodellen die gebaseerd zijn op Web 2.0. Volgens Chou, die ook betrokken is bij de firma’s Kabam, Forte en Gen G, eigenen de web 2.0-platformen een groot deel van de omzet toe aan henzelf.

- Advertentie -

De bedrijven zouden juist opzoek moeten gaan naar een nieuw gedecentraliseerd businessmodel waarbij de besturing van het platform bij de community ligt en het influencers en content creators begunstigt.

Chou ziet vooral dat in het Web 2.0-tijdperk het er vooral om gaat om een groot platform te bouwen dat een gratis service weggeeft, maar daarentegen veel privégegevens verzameld. Hij verbaast zich dan ook dat er zoveel gratis waardevolle diensten zijn waarbij er verdiend wordt aan het delen van gegevens. Hierdoor worden de gebruikers benadeeld door het gebrek aan privacy, het gebrek aan controle over de eigen gegevens en verlies je als klant controle over je ‘eigen’ economie omdat advertenties gebaseerd zijn op je gegevens.

“Ik denk dat veel van de nieuwe blockchain-projecten en web 3.0-projecten allemaal gaan over het creëren van projecten die uiteindelijk gedecentraliseerd zullen zijn. Alles moet gedecentraliseerd zijn van het begin af aan.”

Als het aan Chou ligt, is Bitcoin (BTC) in staat geweest om mensen en bedrijven te laten realiseren dat decentralisatie haalbaar is. Bitcoin heeft baanbrekend werk verricht, maar we zien nu ook dat er alternatieve wegen gecreëerd worden door DeFi-projecten als Compound en Maker, en vele anderen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.132,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.939,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.993,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.999,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.028,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.939,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.993,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.999,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.028,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.132,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...