Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2020 09:45

When Lambo? Nu! Lamborghini lanceert unieke blockchain-postzegels

Nieuws
When Lambo? Nu! Lamborghini lanceert unieke blockchain-postzegels

Lamborghini heeft een platform gestart waarop je digitale postzegels kunt verzamelen van bepaalde auto’s. Lamborghini is de samenwerking aangegaan met Bitstamp en maken gebruik van blockchain-technologie om zo elke postzegel een unieke code te geven. Het plan is om van meer dan 29 van de meest iconische modellen postzegels te ontwerpen zodat kopers deze kunnen sparen, kopen, verkopen of ruilen met andere. Dit is te vergelijken met de papieren variant.
Lamborghini heeft onlangs op hun website aangegeven dat de eerste postzegel is uitgegeven. Deze postzegel is uitgegeven voor het nieuwe model die in mei 2020 is gelanceerd, de Huracan EVO RWD Spyder. Het nieuwe model is uitgekomen nadat Lamborghini weer open is gegaan na COVID-19.
De postzegel van de Huracan bijt het spits af in de collectie van de superauto postzegel collectie en is al beschikbaar voor degene die met deze verzameling willen beginnen. Er zullen maar 20.000 stuks zijn van deze specifieke postzegel. Elke zegel is ook te volgen en op echtheid te verifiëren doordat de zegel gelinkt is aan een blockchain.
De aankoop kan gedaan worden via de Bitstamps app. De postzegel zal dan op de app bewaard worden en kan je ook naar je virtuele verzamelboek kijken. Mocht je een zegel dubbel hebben of niet willen, kun je deze ook via de app verkopen aan andere verzamelaars of als cadeau schenken aan iemand anders. De marktplaats opent haar virtuele deuren ergens in de aankomende maanden.
Mocht je al lang in de Bitcoin (BTC) wereld zitten heb je vast ook wel eens de uitspraak “When Lambo” voorbij zien komen. Het merk Lamborghini is hierdoor vaak verbonden aan de nummer 1 cryptocurrency en heeft uiteindelijk zelfs aangegeven crypto te accepteren al betaalmiddel voor de auto’s en hebben gezegd dat zij gemerkt hebben dat steeds meer mensen betalen via crypto.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie