Home Nieuws Winklevoss tweeling spant rechtszaak aan tegen oprichter Bitcoin Foundation

Winklevoss tweeling spant rechtszaak aan tegen oprichter Bitcoin Foundation

- Advertentie -

De Winklevoss tweeling is een rechtszaak aangespannen tegen Bitcoin Foundation oprichter Charlie Shrem. De tweeling claimt namelijk dat Shrem zo’n 5.000 Bitcoin (BTC) ter waarde van zo’n $32 miljoen van hen heeft gestolen.

Volgens de rechtszaak vond de vermeende misdaad plaats in 2012. Shrem, die al eerder een jaar in de gevangenis heeft gezeten vanwege zijn betrokkenheid in de Bitcoin drugshandel, is volgens zijn advocaat echter compleet onschuldig.

Echter lijkt dit aan de hand van de zaak onwaarschijnlijk; zo heeft Shrem volgens de aanklacht, in de tijd sinds zijn vrijlating, zes panden gekocht, samen met twee Maserati’s, twee boten, en vele andere eigendommen met een totale waarde van zo’n 5.000 BTC.

De rechter, die overigens ook Shrem’s vorige rechtszaak heeft behandeld, heeft ondertussen Shrem’s activa bevroren. Dit komt echter ook doordat de oprichter nog een schamele $950.000 verschuldigd is door een vorige rechtszaak.

De aanklacht tegen Shrem is van toepassing op een investering van de tweeling in het BitInstant project van de ondernemer. Waar de tweeling hier zo’n $250.000 zou hebben geïnvesteerd, heeft Shrem het duo maar $189.000 terug betaald.

Ondertussen is BitInstant ten onder gegaan en heeft Shrem een jaar in de gevangenis doorgebracht. In de tussentijd heeft een privé detective in opdracht van de Winklevoss tweeling de 5.000 BTC weten op te sporen, wat leidde tot de huidige rechtszaak.

Hoewel Shrem nog geen reactie heeft gegeven op de aanklacht beweerde zijn advocaat dat de ondernemer onschuldig is en van plan is vol in de verdediging te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...