Rico Engelbarts
02/11/2018 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2018 20:15

Winklevoss tweeling spant rechtszaak aan tegen oprichter Bitcoin Foundation

Nieuws

Foto: Rena Schild/Shutterstock

De Winklevoss tweeling is een rechtszaak aangespannen tegen Bitcoin Foundation oprichter Charlie Shrem. De tweeling claimt namelijk dat Shrem zo’n 5.000 Bitcoin (BTC) ter waarde van zo’n $32 miljoen van hen heeft gestolen.
Volgens de rechtszaak vond de vermeende misdaad plaats in 2012. Shrem, die al eerder een jaar in de gevangenis heeft gezeten vanwege zijn betrokkenheid in de Bitcoin drugshandel, is volgens zijn advocaat echter compleet onschuldig.
Echter lijkt dit aan de hand van de zaak onwaarschijnlijk; zo heeft Shrem volgens de aanklacht, in de tijd sinds zijn vrijlating, zes panden gekocht, samen met twee Maserati’s, twee boten, en vele andere eigendommen met een totale waarde van zo’n 5.000 BTC.
De rechter, die overigens ook Shrem’s vorige rechtszaak heeft behandeld, heeft ondertussen Shrem’s activa bevroren. Dit komt echter ook doordat de oprichter nog een schamele $950.000 verschuldigd is door een vorige rechtszaak.
De aanklacht tegen Shrem is van toepassing op een investering van de tweeling in het BitInstant project van de ondernemer. Waar de tweeling hier zo’n $250.000 zou hebben geïnvesteerd, heeft Shrem het duo maar $189.000 terug betaald.
Ondertussen is BitInstant ten onder gegaan en heeft Shrem een jaar in de gevangenis doorgebracht. In de tussentijd heeft een privé detective in opdracht van de Winklevoss tweeling de 5.000 BTC weten op te sporen, wat leidde tot de huidige rechtszaak.
Hoewel Shrem nog geen reactie heeft gegeven op de aanklacht beweerde zijn advocaat dat de ondernemer onschuldig is en van plan is vol in de verdediging te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie