Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

World Economic Forum: Blockchain goed voor 1,5% wereldwijde groei in bruto binnenlands product

Het World Economic Forum (WEF) heeft in samenwerking met Bain & Company een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht omtrent de mogelijkheden van blockchain-technologie. Het onderzoek levert zeer positieve verwachtingen en voorspelt dat de technologie kan zijn voor $1,1 biljoen aan internationale handel.

Het onderzoek highlight de mogelijkheden die blockchain-technologie biedt aan het middel en kleine bedrijven (MKB) segment, met name in de opkomende markten. Het is vooral in deze sector dat blockchain een belangrijke rol zal gaan spelen, voornamelijk in het oplossen van handelsrestricties en het leveren van financiering. Zo is er op dit moment een handelskloof van zo’n $1,5 biljoen, wat volgens verwachtingen zal groeien naar $2,5 biljoen tegen 2025, aldus de Asian Development Bank.

- Advertentie -

Vooral in Oost-Azië en de Pacific regio hebben kleinere bedrijven vaak moeite met het verkrijgen van leningen of krediet. Als gevolg hiervan zijn zulke bedrijven vaak ook niet in staat om vooruit te betalen bij het verkrijgen van benodigde goederen, wat vaak wel vereist wordt door leveranciers.

Ook is er de algemene, grote inefficiëntie in de internationale handel in deze regio’s. Als voorbeeld wordt een test van Maersk en IBM genoemd waarbij een container van Nederland naar Kenia wordt gevolgd. Het process was verre van efficiënt en duurde zo’n 34 dagen om van de boerderij naar de winkel te komen. 10 van de 34 dagen verstreken in afwachting van documenten die later teruggevonden werden in een papierstapel.

Het onderzoek concludeert dat het gebruik van gedecentraliseerde netwerken hier substantiële verbetering kan bieden. Hierdoor kan meer transparantie aangebracht worden in de supply chains van bedrijven en in het vaststellen van de financiële situatie van een bedrijf. Het kredietrisico voor leningverstrekkers kan hiermee worden verlaagd en daarmee de vele kosten en barrières die op dit moment bestaan.

Volgens het rapport kan blockchain-technologie op deze manier helpen om $1,1 biljoen aan handel te stimuleren door inefficiënties en fraude tegen te gaan. Om dit in perspectief te zetten: $1,1 biljoen is goed voor een 1,5% van het wereldwijde bruto binnenlands product (BBP).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.335,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.373,77 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.401,36 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.402,19 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.443,99 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...