Home Nieuws Zuid-Afrika's centrale bank: Cryptocurrencies zijn 'tokens' geen 'valuta'

Zuid-Afrika’s centrale bank: Cryptocurrencies zijn ‘tokens’ geen ‘valuta’

- Advertentie -

Zuid-Afrika’s centrale bank kiest ervoor om cryptocurrencies zoals Bitcoin te classificeren als ‘cyber-tokens’ in plaats van ‘currencies’. Het argument is dat de coins niet de eisen van een valuta waarmaken.

De South African Reserve Bank (SARB), de centrale bank van het land, heeft de voorkeur om cryptocurrencies te zien als ‘tokens’ in plaats van valuta, volgens adjunct-gouverneur Francois Groepe.

Zoals het er nu naar uitziet heeft de instantie geen regelgevend raamwerk of beleid voor de cryptocurrency sector. Desondanks kan de visie van de SARB uiteindelijk leiden tot officieel beleid voor de toekomst.

In uitspraken die zijn gepubliceerd door Bloomberg legt de centrale bank het volgende uit:

We gebruiken de term cryptocurrency niet omdat hetgeen niet aan de eisen voldoet van geld in economische zin als stabiele vorm van ruilmiddel, een maat en een stabiele maat van waarde. We hebben de voorkeur om ‘cyber-token’ te gebruiken.

Het is nog niet geheel duidelijk waarom deze uitspraken gedaan werden zonder een officieel statement vanuit de SARB, maar de adjunct-gouverneur deed deze uitspraken terwijl hij pers te woord stond gisteren in Pretoria.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.461,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.479,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.528,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.551,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.730,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...