zuid-afrika_centrale_bank_test_blockchain_betaling_met_succes

Zuid-Afrika’s centrale bank test blockchain-betalingen met succes

0

De centrale bank van Zuid-Afrika heeft een aantal ongelooflijke resultaten bekendgemaakt voor een proef met haar op blockchain gebaseerde systeem voor interbancaire ‘clearing’ en afwikkeling.

Volgens een dinsdag vrijgegeven verklaring zei de South African Reserve Bank (SARB) dat het een 14 weken durende “realistische” proof-of-concept heeft voltooid die erin geslaagd is om de 70.000 dagelijkse betalingsverrichtingen van het land binnen twee uur af te wikkelen, met een gemiddelde van 1-2 seconden voor elke transactie, en dat allemaal met behoud van volledige anonimiteit.

Aan de pilot deden leden van een consortium van banken mee, waaronder Absa, Capitec, Discovery Bank, FirstRand, Investec, Nedbank en Standard bank.

De SARB verklaarde in het rapport dat het succes van haar proof-of-concept niet betekent dat het van plan is om het bestaande real-time gross settlement-systeem (RTGS) te vervangen door een live blockchain-implementatie. Daarvoor is meer onderzoek nodig, zei de centrale bank, en ook zouden relevante regelgevings- en handhavings-systemen moeten komen. De bank zei het volgende in het rapport:

Belangrijke overwegingen die aangepakt moeten worden, zijn onder meer de evaluatie van ondersteunende kaders en andere systemen die integreren met het RTGS-systeem, evenals de wettelijke, regelgevende en nalevings-factoren. Een volledig live DLT-gebaseerd betalingssysteem staat momenteel niet gepland in Zuid-Afrika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws