Rico Engelbarts
25/06/2018 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2018 11:29

Zuid-Korea ontkent geruchten over 10% belasting op crypto-winsten

Nieuws

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Financiën heeft in een recent nieuwsbericht, dat beweerde dat autoriteiten zich voorbereiden op het heffen vermogenswinstbelasting van 10% op winsten uit cryptocurrency, weerlegd.
Op 22 juni citeerde de Koreaanse krant Chosun een “hooggeplaatste overheidsfunctionaris” die beweerde dat de regering zich klaarmaakte om 10% belasting op winsten uit cryptocurrency-opbrengsten te heffen, ongeacht de grootte van de investering. De overheidsfunctionaris zei toen het volgende tegen de krant:

We hebben al besloten om de winst uit investeringen in cryptocurrency te belasten. De vraag is alleen hoeveel tijd we investeerders moeten geven en wanneer ze moeten beginnen met de implementatie ervan.

De overheid had besloten om die winsten te classificeren als “andere inkomsten”, beweerde het bericht, dat suggereerde dat de overheid cryptocurrencies niet als financiële of beleggingsproducten zag.
Volgens de nationale belastingwetten heeft “andere inkomsten” betrekking op onregelmatige of tijdelijke inkomsten in tegenstelling tot een beroepsinkomen. Deze veronderstelde belasting van 10% zou naar verluidt opgenomen worden in een herziene belastingwet dit jaar, met een respijtperiode van één tot twee jaar voordat deze van kracht werd.
Het ministerie van Financiën, de overheidsinstantie die toezicht houdt op het financiële beleid van de overheid, heeft echter aangegeven dat de beweringen niet op waarheid gebaseerd zijn en noemde het eerdere bericht van Chosun “anders dat de waarheid”.
Een bericht van Business Korea voegt verder toe dat de kans op belastingheffing “een behoorlijke tijd in beslag zal nemen”, zelfs als de regering besluit om belastingen op crypto-handelswinsten te verplichten. Het zou noodzakelijk zijn om een juridisch systeem op te zetten om informatie over relevante belastinginformatie uit binnenlandse crypto-exchanges te verzamelen voordat een belastingstelsel wordt afgedwongen.
Ondanks eerder rapporten van een belastingplan dat naar verwachting in juni aangekondigd zou worden, wordt verwacht dat de belastingafdeling van het ministerie van Informatie en Communicatie in augustus van dit jaar een herziening van de belastingwet voorstelt in de Nationale Vergadering (parlement). De Zuid-Koreaanse regering heeft vooral de belastingstelsels van andere landen, zoals Japan, Duitsland en de Verenigde Staten bestudeerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie