PremiumANC koers-analyse: Tijd voor een grote verandering?

De koers van anchor protocol (ANC) is vandaag met maar liefst 26% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency in waarde is gestegen en analyseren we de ANC koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

Het is geen goede dag op de crypto-markt vandaag. Vrijwel alle coins in de top 100 laten rode cijfers zien. Gelukkig zijn er buiten de top 100 wel coins die omhoog wilden en een daarvan is anchor protocol (ANC). Deze koers wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 26% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de koers met ongeveer 51% stijgen. Door deze stijging staat ANC op de 121e plaats van grootste crypto op basis van marktwaarde.

Wat is Anchor Protocol?

Achor Protocol is een op Terra (LUNA) gebouwd decentralized finance (DeFi) platform waar gebruikers crypto kunnen lenen en andere crypto kunnen uitlenen. Wanneer je als gebruiker van het platform je crypto vastzet als onderpand, krijg je hier een beloning voor terug in de vorm van rente. Anchor Protocol maakt het dus erg voordelig om cryptocurrencies te staken. Dit is een perfecte oplossing voor coins die je toch voor een langere periode wilt vasthouden.

Waarom is ANC in waarde gestegen?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn van Achor Protocol op hun eigen forum. Hierin wordt gesproken over een verandering in de manier waarop de token ANC en veANC, een afgeleid product, wordt aangeboden. Dit wordt ook wel de tokenomics van het project genoemd.  

Dit is voor tokenhouders natuurlijk een goed teken aangezien dit hoogstwaarschijnlijk voor een extra voordelige situatie zal zorgen. Op het forum van Anchor kunnen gebruikers hun eigen voorstellen achterlaten over hoe zij denken dat dit het beste aangepakt kan worden. Over de beste voorstellen wordt vervolgens gestemd. 

Het kan zijn dat bestaande en nieuwe tokenhouders deze voorstellen zagen en snel nog wat tokens bij kochten voordat deze update daadwerkelijk doorgevoerd wordt.

Technische analyse

ANC heeft een mooie lichte opwaartse trend achter de rug waar vaak de bovenkant en de onderkant van dit kanaal getest werd. Uiteindelijk kon de koers deze trend niet blijven voortzetten en brak aan de onderkant uit. Na een flinke en harde daling kon de koers uiteindelijk toch steun vinden. De koers kon hier een perfecte bounce maken en is nu onderweg naar boven. De eerste weerstand daar is is het niveau van $2,549 en daar is de koers op dit moment mee bezig. Mochten we hier doorheen breken, dan ligt de volgende weerstand al heel dichtbij, namelijk op $2,679. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in ANC? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook worden hier additionele technische analyses gedeeld door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches en zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel