PremiumAXS koers-analyse: Seizoen 20 zorgt voor veel verbeteringen

AXS is vandaag met 20% gestegen. In dit artikel kijken we naar de mogelijke redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van een technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om AXS te kopen of juist te verkopen.

De cryptocurrency markt lijkt sterk te herstellen. Bitcoin (BTC) breekt door de psychologische weerstand van $40.000 en ethereum (ETH) volgt het voorbeeld volgt en breekt door $3.000. Toch zijn er crypto die het nog beter doen en een daarvan is Axie Infinity (AXS). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer met 20%. Over de afgelopen dagen wist de koers zelfs met 23% te stijgen. Hierdoor staat AXS nu op de 37e plaats van grootste crypto op basis van de marktwaarde, en zelfs op de derde plaats binnen de metaverse sector.

Wat is Axie Infinity?

Axie Infinity is, zoals hierboven al aangegeven, actief binnen de metaverse sector en is een cryptocurrency blockchain game. Een speler van het spel moet een aantal Axies, ofwel kleine virtuele cartoon monsters, hebben en kan met hiermee verschillende gevechten aangaan met andere spelers. Dit spel lijkt op een mix tussen Tamagotchi en Pokémon. Spelers kunnen tevens door middel van een andere cryptocurrency genaamd Smooth Love Potion (SLP) nieuwe Axies fokken. De speler krijg hierdoor een nieuwe Axie in de vorm van een non-fungible token (NFT). Deze kan zij op een NFT marktplaats verkopen voor echt geld. Daarom is Axie Infinity ook een play-to-earn spel.

Waarom stijgt AXS in waarde?

De stijging van AXS zou mogelijk te maken kunnen hebben met dit blogartikel van Axie Infinity zelf. Hierin wordt aangegeven dat het 20ste seizoen van het spel eraan komt en dat het team een aantal aanpassingen wil doorvoeren die de economie van het spel ten goede moeten komen. 

Op het moment is er namelijk een overvloed aan smooth love potions (SLP) in omloop. Spelers kunnen deze relatief gemakkelijk verkrijgen door dagelijkse opdrachten uit te voeren of battles te winnen tegen andere spelers. Dit wil het team voortaan vermijden. Hoewel de ontwikkelaars aangeven dat de dagelijkse opdrachten ervoor zorgen dat spelers elke dag terugkomen, heeft het spel nu een punt bereikt waar te veel SLP in omloop zijn. 

Daarnaast wil het team ervoor zorgen dat er een prijzenpot is voor seizoen 20 van ongeveer zes miljoen dollar. Daarnaast zorgt het team voor een “leuke” token burn mechanisme en economische sinks. Er komt dus veel aan in het nieuwe seizoen van Axie Infinity.

Technische analyse

AXS is al een tijd bezig met een flinke correctie, maar dat is ook niet heel gek is na het geweldige jaar dat AXS achter de rug heeft. In de meer recentere prijsactie zagen we een neerwaarts driehoekspatroon vormen die normaliter neerwaarts uitbreekt. Dat was in dit geval ook gebeurd. Daarna viel de koers als tussenstop terug naar een steunniveau dat is gemaakt aan het eind van vorig jaar. Hier kwam de koers even op adem, maar helaas was dit nog niet het eindstation.

Op dit moment maken we wederom een tussenstop. Maar of dit de eindstop is, is nog steeds niet zeker. We zien echter nu wel een mooie bounce op dit niveau. De weerstandszone zou echter doorbroken moeten worden voordat we weer omhoog kunnen kijken. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto Insiders Discord kanaal voor leden bespreken we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in AXS? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel