PremiumCrypto analyse DOT: kan dit nieuws Polkadot redden?

De koers van polkadot (DOT) is vandaag met ongeveer 7% gestegen. In deze analyse kijken we naar de mogelijke redenen waarom deze cryptocurrency stijgt en sluiten we af met een technische analyse. Zo willen we je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing om DOT te kopen of te verkopen. 

Bitcoin (BTC) lijkt de dag af te sluiten in de plus. De nummer 1 crypto staat op $49.000 met is een stijging van bijna 3% in de afgelopen 24 uur. Een andere crypto die goed stijgt is polkadot. Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7%. In de afgelopen uren verloor de coin toch echter toch weer wat van zijn waarde. DOT staat op het moment van schrijven op de 9e plaats van grootste crypto op basis van marktwaarde.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een open-source protocol dat voor iedereen is gebouwd en naar eigen zeggen de volgende stap is in de evolutie van blockchain-technologie. Het team van polkadot richt zich op de beveiliging, schaalbaarheid en innovatie. Om dit te bereiken moet de nodige infrastructuur worden gebouwd om niet alleen nieuwe ideeën en concepten te ondersteunen, maar ook om er voor te zorgen dat een goede ‘interoperabiliteit’ wordt bereikt.

Polkadot bestempelt zichzelf als het blockchain-protocol van de volgende generatie dat in staat is om meerdere gespecialiseerde chains in één universeel netwerk te verbinden. Met een sterke focus op het bouwen van infrastructuur voor Web 3.0, opgericht door de Web3 Foundation, wil Polkadot internetmonopolies niet meer nodig maken en individuele gebruikers meer controle geven. 

Waarom is DOT in waarde gestegen?

Een mogelijke reden van de stijging zou te maken kunnen hebben met de lancering van de eerste ‘parachains’. Parachains zijn blockchains die op maat gemaakt zijn voor specifieke projecten. Deze chains zijn geïntegreerd binnen de Polkadot (DOT) en Kusama (KSM) netwerken. 

Polkadot heeft aangekondigd dat de eerste parachains gelanceerd worden op 18 december. Polkadot noemt deze gebeurtenis zelf ‘een historische mijlpaal voor het Polkadot ecosysteem’. Investeerders kopen wellicht op basis van deze aankondiging. 

Technische analyse

De grafiek van DOT ziet er echter wat minder positief uit. De koers beweegt zich duidelijk voort in een neerwaartse trend. Begin deze maand, tijdens de crash die de gehele markt raakte, brak DOT aan de onderkant van dit kanaal uit. De koers wist zich nog redelijk te herstellen, maar heeft alsnog moeite om in het kanaal te blijven. De stijging van vandaag was wel wat DOT nodig had aangezien we nu weer binnen het trendkanaal zitten. De steunlijn zal hierdoor erg belangrijk worden. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws op 18 december nog verdere impact gaat hebben op de koers van DOT hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eventuele dip in de koers van bitcoin. Vaak worden alts dan meegetrokken. Overweeg jij een positie te nemen in DOT? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier kom je ook snel in contact met onze crypto analisten.

Laatste Nieuws

Volgende artikel