PremiumCrypto-analyse EOS: 15% in de plus door deze tweet

De cryptocurrencymarkt leek mooi bijgetrokken te zijn na de crash van een aantal dagen geleden. Waar bijna de gehele top 100 gister in de plus stond, staan dezelfde coins vandaag in het rood. Toch zijn er een aantal coins die tegen de stroming in gaan. Een daarvan is EOS. De cryptocurrency is over de afgelopen 24 uur gestegen met ongeveer 15%. In de afgelopen zeven dagen daalde de koers met ongeveer 10%. Door de stijging van vandaag staat de coin op de 45e plek op basis van marktwaarde. Het volume van EOS is ook gestegen met 55% in de afgelopen 24 uur. 

Wat is EOS?

EOS is een platform waarop ontwikkelaars verschillende decentralized apps (Dapps) kunnen bouwen. EOS heeft een erg simpel doel voor ogen, en dat is het zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk maken voor ontwikkelaars om de blockchain technologie te gebruiken. EOS probeert dus om gebruiksvriendelijker te zijn dan andere partijen. 

Waarom is EOS in waarde aan het stijgen?

Een mogelijke reden voor de harde stijging van EOS is dat Helios op Twitter heeft aangekondigd het project te willen steunen. Dit wil Helios doen door een EOS Exchange Traded Product (ETP) op de EU Stock Exchanges aan te bieden. Deze listing zal ervoor zorgen dat het toegankelijker is voor beleggers om deel te nemen aan EOS. 

Middels dit afgeleide product kunnen niet-crypto beleggers gemakkelijker toch exposure krijgen aan de cryptocurrencymarkt. Daarnaast creëert dit meer naamsbekendheid voor EOS. Dit kan op haar beurt weer zorgen voor nieuwe ontwikkelaren voor op het platform.  

Technische analyse

Ondanks de harde stijging van vandaag lijkt EOS nog in een neerwaarts patroon te bewegen. Een aantal dagen geleden brak de koers aan de onderkant uit. De recente stijging lijkt de koers echter toch weer het kanaal in te hebben geduwd. Het zal nu afwachten worden of de onderkant van het kanaal nu getest zal worden en of deze dit keer dan wel stand houdt. Dit is echter het niveau waar goed op gelet moet worden. Het is namelijk al eerder voorgekomen dat de koers uit deze trend schoot, maar er later toch weer in terug kwam. Daarom hoeft het niet gek te zijn dat de koers er hierna weer in verder trade.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in EOS? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel