PremiumCrypto-analyse IOTX: steeg met 11% door deze aankondiging

IOTX is vandaag met maarliefst 11% gestegen. Hieronder kijken we naar de mogelijke fundamentele redenen dat deze coin zo hard is gestegen! Op deze manier willen we je helpen een weloverwogen beslissing te maken om IOTX te kopen of te verkopen

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) hebben een sloom dagje vandaag. Beide coins weten net aan groene cijfers te halen. Toch zijn er coins die het beter doen. Een daarvan is IoTeX (IOTX). IOTX wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 11% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen ging het iets minder. In deze periode daalde de koers met ongeveer 15%. Deze coin staat op het moment van schrijven door de stijging op de 86e plek op basis van marktwaarde. Het volume is in de afgelopen 24 uur met 134% gestegen. 

Wat is IoTeX?

IoTeX is een open-sourceplatform met een visie om Internet of Trusted Things te worden. Dat wil zeggen dat IoTeX een gedecentraliseerd ecosysteem wil bouwen waarmee verbinding gemaakt kan worden met je apparaten. Zo kan een persoon of bedrijf haar apparaten en de gegevens die zij genereren ook zelf beheren. 

Waarom stijgt IOTX in waarde?

Een mogelijke reden waardoor de koers van IOTX stijgt is een recente aankondiging. In deze aankondiging geven ze aan samen te gaan werken met Covalent. Covalent zal er naar verluid voor zorgen dat de beschikbaarheid van gegevens voor blockchains en decentralized apps (Dapps) uit. Daarnaast zal deze partij er voor zorgen dat de ervaring voor ontwikkelaars die gegevens nodig hebben beter wordt. De dataset die Covalent biedt ondersteunt meer dan 25 miljard transacties, meer dan 30.000 prijsfeeds en meer dan 200.000 smart contracts. Deze gegevens kunnen dus nu opgevraagd worden. Dit is natuurlijk voor IOTX een goede toevoeging aan het platform. 

Technische analyse

De koers van IOTX is in de vorige maand al een paar keer heel hard gestegen in een dag. Door deze stijgingen zijn er duidelijk bepaalde steun- en weerstandsniveaus gevormd. Na het zetten van de recente piek daalde de koers weer terug naar dit niveau en testte de groene zone. De wicks van de candles zijn in deze zone gekomen maar hier werd de coin vrij snel weer opgekocht. Op dit moment is het prijsniveau van $0,13 een belangrijke weerstand. Mochten we hier niet doorheen breken dan zal de groene zone nogmaals getest worden. Dit zijn interessante niveaus om in de gaten te houden! 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of deze aankondiging nog verdere impact gaat hebben op de prijs is hangt af van een aantal factoren. Een factoor kan zijn dan de koers van bitcoin daalt en alle andere altcoins met zich meetrekt. Overweeg jij een positie te nemen in IOTX? In de Discord server voor leden van Crypto-Insiders bespreken we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier snel in contact met verschillende analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken!

Laatste Nieuws

Volgende artikel