PremiumCrypto-analyse MATIC: 2 grote updates, wat is het effect?

Ondanks dat er harde klappen uitgedeeld worden op de cryptocurrencymarkt blijven er nieuwe interessante ontwikkelingen voorkomen op de markt. Zo kwam Polygon (MATIC) vandaag met een interessant bericht. Helaas heeft dit vooralsnog geen effect op de koers. De coin staat namelijk in de min. Over de afgelopen 24 uur heeft MATIC een verlies van ongeveer 2% gemaakt. In de afgelopen zeven dagen een verlies van ongeveer 26%. 

Wat is Polygon?

Polygon probeert een oplossing te bieden voor een aantal problemen waar Ethereum (ETH) mee kampt. Dit zijn dingen als de hoge transactiekosten en lage trasactiedoorvoer. MATIC is dus een schaaloplossing voor het Ethereum netwerk. MATIC moet ervoor zorgen dat het Ethereum netwerk een grote hoeveelheid transacties kan verwerken.

Wat is er gebeurd?

Polygon wil een soortgelijke update doen als Ethereum heeft gedaan. Deze update van Ethereum heette London EIP-1559. De update heeft er kort gezegd voor gezorgd dat transactiekosten van het Ethereum netwerk worden vernietigd. Deze coins zullen hierna dus nooit meer in omloop komen. Deze update heeft voor Ethereum er al voor gezorgd dat er ongeveer 1,2 miljoen tokens vernietigd zijn.

Polygon wil dezelfde update doorvoeren en test dit eerst uit op haar testnet. Deze update zal vanaf vandaag live gaan op dit netwerk genaamd ‘Mumbai testnet’. Mocht deze update uiteindelijk ook op het mainnet komen, zal dit ervoor zorgen dat de huidige vorm waarbij transacties verwerkt worden aangepast zal worden. 

Verder kwam Polygon een paar dagen geleden uit met bericht waarin ze aangaven een ​​overnameovereenkomst gesloten te hebben. Polygon heeft het Ethereum Layer-2-platform Predictive Labs en zijn Mir-blockchain overgekocht. In totaal hebben zij hier $400 miljoen voor betaald. De ontwikkelaars van Predictive Labs hebben zich gespecialiseerd in het maken van zk rollup technologie. Deze technologie is de laatste tijd erg populair.

Technische analyse

MATIC heeft na de laatste crypto-analyse een drastisch besluit gemaakt. Ondanks dat de koers door de opwaartse driehoek heen was gebroken, zakte de koers hier toch weer vrij snel naar binnen. De bovenkant van de driehoek wist niet genoeg steun te bieden. Op het moment van schrijven wordt de onderkant van de driehoek opnieuw getest. Deze leek in het verleden erg sterk. Toch is het nu weer opletten geblazen. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Er zullen ongetwijfeld genoeg ontwikkelingen komen met betrekking tot de update van het netwerk. In het crypto-insiders Discord kanaal voor leden houden we dit soort nieuwtjes in de gaten. Je komt hier tevens eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel