PremiumCrypto-analyse MATIC: Zal deze update voor eens stijging zorgen?

In dit artikel kijken we naar fundamentele veranderingen aan het project van Polygon (MATIC). We kijken ook op basis van technische analyse zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om MATIC te kopen of verkopen.

Het is tot nu toe een erg rustig dagje op de markt. Ook Polygon (MATIC) heeft geen hele grote koersbeweging gemaakt. Echter is er wel een mooie aankondiging aangekomen die ervoor zou kunnen zorgen dat het project weer veel aandacht gaat krijgen. Het project staat over de afgelopen 24 uur net in de plus. Over de afgelopen zeven dagen wist de koers 4% te stijgen. MATIC staat nu op de 14e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Polygon?

Polygon probeert verschillende problemen op te lossen die voorkomen bij Ethereum (ETH). Denk hierbij aan bijvoorbeeld de hoge transactiekosten en de lage transactiedoorvoer. MATIC biedt dus een schaaloplossing voor het Ethereum netwerk. MATIC probeert ervoor te zorgen dat er een grote hoeveelheid transacties verwerkt kunnen worden bij het Ethereum netwerk.

Wat is er gebeurd?

Gister heeft het project Uniswap (UNI), een gedecentraliseerde exchange, op Twitter aangegeven dat haar HODLers werden gevraagd gevraagd of Uniswap V3 bruikbaar moet worden op Polygon. Polygon had zelf dit voorstel ingediend op 20 november. Het overgrote deel van de stemmen was positief. 72 miljoen stemmen waren voor, en slechts 500.000 tegen.

Het voorstel van Polygon is dus aangenomen. Het project geeft aan dat dit in een aantal dagen gerealiseerd kan worden. Door deze update zou Polygon dus net weer wat beter kunnen doen waar ze voor staan, en dat is op Ethereum gemaakte projecten goedkoper en sneller laten werken.

Technische analyse MATIC

In de vorige analyse over MATIC zagen we dat de koers weer het driehoekspatroon in was gedoken die we getekend hadden. Nu is te zien dat de koers perfect tegen de onderkant aan botste en vanuit hier eigenlijk weer rechtstreeks weer naar de bovenkant van het patroon is gegaan.

Hier hangen we nu. De range van de driehoek wordt steeds smaller. Er zal binnen nu en een aantal dagen een beslissing genomen moeten worden welke kant we op zullen gaan. Misschien helpt het dat Uniswap geïntegreerd zal worden in het project. De weerstand op $2,45 zal dan het volgende niveau zijn waar we op zullen letten. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Overweeg jij een positie te nemen in MATIC? In het Discord kanaal voor leden worden vaak dit soort nieuwtjes besproken. Ook wordt je geüpdatet als er weer wat is gebeurd op de markt. Je komt hier ook gemakkelijk in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel