PremiumCrypto-analyse NEXO: 2 redenen waarom de koers 26% steeg

Het was weer een prachtige dag in de altcoinmarkt. Veel coin kwamen met mooie nieuwsberichten uit wat ervoor heeft gezorgd dat vele coins een stijging doormaakte. Een van deze coins is Nexo (NEXO). NEXO wist in de afgelopen 24 uur met 26% te stijgen. In de afgelopen zeven dagen is het resultaat echter minder positief. In deze periode daalde de koers met ongeveer 5%. Door de stijging staat de coin nu op de 78e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Nexo?

Nexo is een op blockchain gebaseerd leenplatform waar gebruikers op crypto gebaseerde leningen kunnen afsluiten. Een gebruiker stort eerst een coin die geaccepteerd wordt op het platform als onderpand. De gebruiker krijgt hier geld in de vorm van fiat of een stablecoin voor terug. 

Waarom is Nexo gestegen?

Een mogelijke katalysator voor de stijging van NEXO kan zijn dat zij een samenwerking zijn aangegaan met Fidelity Digital Assets, een Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener. Met deze samenwerking willen zij NEXO’s producten aan institutionele beleggers bieden. Institutionele investeerders die Fidelity gebruiken kunnen dus vanaf hetzelfde platform als dat ze gewend zijn deze producten gebruiken. Hierbij draagt Nexo dus een steentje bij aan de adoptie en toepasbaarheid van cryptocurrency. 

Een andere mogelijke verklaring voor de stijging is een aankondiging uit november. Nexo heeft vorige maand aangekondigd om $100 miljoen aan eigen tokens terug te kopen van de markt. Dit verspreiden zij over zes maanden. Dit is te volgen via hun wallet. Hierin is te zien dat Nexo vier dagen geleden ongeveer 2 miljoen tokens heeft teruggekocht. Een opkoopprogramma zorgt ervoor dat er minder coins in omloop zullen zijn. Hierdoor wordt er extra schaarste gecreëerd voor NEXO. Meer vraag maar minder aanbod kan er voor zorgen dat de koers stijgt.

Technische analyse NEXO

NEXO wordt op het moment in een breder wordende trend verhandeld. De bodems liggen steeds hoger en de pieken ook. Toch beginnen deze twee lijnen steeds breder te worden. Het is ook duidelijk dat NEXO moeite heeft met het doorbreken van de mentale weerstand op $4. In de laatste rally probeerde investeerders dit niveau ook te bereiken maar kwamen niet hoog genoeg om dit niveau opnieuw te testen. De stijging van vandaag heeft voor een mooie candle gezorgd, echter is het nog niet duidelijk welke kant de koers op wil. Het zou nog kunnen dat de koers eerst terug naar beneden zakt om de onderkant van het kanaal opnieuw te testen voor we de retest van de $4 gaan zien.

Laatste Nieuws

Volgende artikel