PremiumCrypto-analyse UNI: dit zorgde voor de 11% stijging

UNI is vandaag met 11% gestegen. Hieronder kijken we naar mogelijke redenen die achter deze stijging schuilgaan. Ook analyseren we de koers van UNI op basis van technische analyse. Zo kan jij een weloverwogen beslissing maken om UNI te kopen of te verkopen.

Een van de top stijgers van de dag is Uniswap. De coin wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 11% te stijgen. In de afgelopen zeven dagen ging het echter toch net iets minder goed. In deze periode daalde de koers met ongeveer 3%. Door de stijging staat de coin op de 19e plek op basis van marktwaarde.

Wat is Uniswap?

Uniswap is een set computerprogramma’s die op de Ethereum (ETH) blockchain draaien en gedecentraliseerde token-swaps mogelijk maken. Via het platform van Uniswap kan je gedecentraliseerd je tokens omwisselen voor andere tokens. Het voordeel hiervan is is dat je geen derde partij hoeft toe te vertrouwen met jouw coins, maar dit direct vanuit je wallet kunt doen. Er is om deze reden ook geen orderboek. Als je je tokens wil swappen voor een andere token zal er een ruil gedaan worden uit de desbetreffende speciale reserves, ook wel bekend als een liquiditeitspool. Je kan via Uniswap ook je crypto uitlenen aan deze liquiditeitspools. Als beloning krijg je hier periodiek rente voor terug. 

Waarom stijgt UNI in waarde?

Een mogelijk reden van de stijging zou te linken zijn aan deze blogpost van UNI. In deze post geven ze aan flink bezig te zijn met het project en dat er een aantal verbeteringen aan zitten te komen voor Uniswap. Een aantal voorbeelden zijn een betere pricing en een verbeterde gas cost per swap. Het swappen wordt dus voordeliger voor de gebruiker van Uniswap, wat een erg goed teken is. In de post leggen ze uit hoe dit gaat werken en nog meer. Erg positief dat Uniswap nog zo hard bezig is om te verbeteren.

Technische analyse

Helaas ziet het technische plaatje er vooralsnog niet heel goed uit. De koers beweegt in een neerwaarts driehoekspatroon. De onderkant van de driehoek wordt op het moment getest, maar lijkt tot nu toe nog stand te houden. Mochten we hier op bouncen dan zouden we de bovenkant van de driehoek opnieuw kunnen testen. Dit zijn dus de niveaus die we goed in de gaten moeten houden.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of deze verbeteringen uiteindelijk nog voor een prijsstijging zullen zorgen is op het moment natuurlijk nog onbekend. Maar overweeg jij wel een positie te nemen in UNI? In ons Discord kanaal voor leden bespreken we het nieuws van de cryptocurrencymarkt en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel