PremiumCrypto-analyse XDC: Stijgt met 26% na deze aankondigingen

XDC is vandaag met maarliefst 26% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom XDC zo hard in waarde is gestegen maken we een analyse over de koers van XDC. Met deze informatie kan je een weloverwogen beslissing maken om XDC te kopen of verkopen.

Helaas lijken de cryptocurrencymarktleiders toch de rode cijfers op te zoeken voor vandaag. Gelukkig is in ieder geval een coin die de andere kant op gaat. Deze coin heet XDC Network, ook wel XinFin genoemd, (XDC). XDC is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 26% gestegen. Zelfs over de afgelopen zeven dagen staat de koers nog met 11% in de plus. Door de stijging staat de coin nu op de 84e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is XDC Network?

eXchange inFinite, ofwel XinFin, probeert het probleem aan te pakken waar grote banken en bedrijven mee kampen wanneer zij geld versturen. Op het moment dat grote instanties grote bedragen willen versturen naar bijvoorbeeld een ander land dan kan dat soms wel een week duren. XinFin wil ervoor zorgen dat deze grote partijen toegang krijgen tot de blockchain technologie en wil hiermee de finance sector op zijn kop zetten. 

XinFin biedt een hybride blockchain, wat wil zeggen dat er een openbaar en een gesloten deel is. Dit kan handig zijn als een bank zaken doet met een andere bank. Op deze manier is het ene deel makkelijk te delen met de andere bank, maar er zijn natuurlijk ook gegevens of informatie die zij liever niet delen. Deze info kan dan in het gesloten deel opgeslagen worden. 

Waarom stijgt XDC in waarde?

Een mogelijke reden dat XDC in waarde stijgt zou te maken kunnen hebben met wat er in deze tweet aangegeven wordt. Hierin staat namelijk dat XDC token bij ongeveer vier exchanges is gelist of gelist gaat worden in een korte tijd. BKEX heeft aangegeven de coin vandaag te listen en bij Whitebit wordt de coin ‘soon’ gelist. Dat zo veel exchanges de coin graag willen listen is natuurlijk een erg goed teken voor het project!

Technische analyse

Als we naar de grafiek kijken van XDC zien we echter nog wel dat de coin in een neerwaarts trendkanaal verhandeld wordt. Dit zien we de laatste tijd echter veel gebeuren. Helaas daalt de gehele markt de afgelopen weken alleen maar, en hierdoor worden andere coins meegetrokken. Toch is het goed om te zien dat coins als deze zich blijven ontwikkelen en met nieuwe updates blijft komen. Dit kan helpen bij het doorbreken van de neerwaartse trend. 

Op dit moment hangen we ongeveer in het midden van het kanaal. Het lijkt erop dat de koers wel graag de bovenkant van het kanaal weer opnieuw wil gaan testen. Maar tot die tijd is het uitkijken geblazen aangezien de algemene trend nog steeds neerwaarts is. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo zou het natuurlijk extra interessant zijn als XDC bij nog verdere exchanges gelist zal worden zoals Binance. Overweeg jij een positie te nemen in XDC? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel