PremiumDOGE koers-analyse: Gaat McDonalds zich met Dogecoin bemoeien?

DOGE heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 6%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om DOGE te kopen of juist te verkopen.

Een van de best presterende coins vandaag is Dogecoin (DOGE). Deze cryptocurrency steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 6%. In de afgelopen zeven dagen zagen we de koers toenemen met 1%. Dogecoin staat nu op de 12e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die is geboren uit een populaire meme van een aantal jaar terug genaam ‘Doge’. De makers van de cryptocurrency maakte deze coin als grapje. Dit bleek uiteindelijk een erg succesvol grapje aangezien de coin erg veel publiek wist te trekken en eigenlijk sinds het begin al een van de grootste coins ter wereld was. Verder is DOGE nu bezig om een betaalsysteem te worden. Zij krijgen veel steun door grote figuren als Elon Musk, CEO van Tesla.

Waarom stijgt DOGE in waarde?

Een mogelijke verklaring zou dit bericht kunnen zijn van McDonalds. Ik hoor je al denken: Wat heeft dit met Dogecoin te maken? Er is immers niks te zien met betrekking tot de digitale valuta. Om antwoord te geven op die vraag moeten we even terug de tijd in. Een tijd geleden tweette Musk: “I will eat a happy meal on tv if @McDonalds accepts Dogecoin” ofwel “ik ga een happy meal eten als McDonals Dogecoin gaat accepteren.” Dit was de eerste interactie tussen McDonalds en Musk.

Nu kunnen we weer naar de tweet van vandaag kijken van McDonalds. Hier is te zien dat Musk heeft gereageerd op deze aankondiging. Dit zou dus kunnen duiden een samenwerking kunnen zijn tussen de twee partijen en Dogecoin. Al is het nog niet zeker of dit het wel is, denken investeerders dit wel. 

Technische analyse

Helaas zien we nog dat DOGE in een neerwaartse trend zit. Dit lijkt op een falling wedge patroon. Dit is in de theorie een bullish patroon. Een uitbraak aan de bovenkant zou dit patroon kunnen bevestigen. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer deze uitbraak komt. Misschien zal de aankondiging van McDonalds ervoor zorgen dat de uitbraak plaats zal vinden mits dit bericht over DOGE gaat. Als het uiteindelijk over iets ander blijkt te gaan zouden we in principe zelf naar beneden kunnen uitbreken.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in DOGE? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel