PremiumEGLD koers-analyse: Verschillende nieuwtjes zorgen voor stijging

EGLD is vandaag met maar liefst 7% gestegen. In dit stuk nemen we een kijkje naar fundamentele redenen die de stijging van deze cryptovaluta kunnen verklaren en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om EGLD te kopen of verkopen.

Het overgrote deel van de top 100 staat in de min. Gelukkig is er in ieder geval een coin die wel gestegen is en dat is Elrond (EGLD). Elrond wist in de afgelopen 24 uur een winst te boeken van ongeveer 7%. Over de afgelopen zeven dagen ging het veel beter. In die periode steeg de coin namelijk met ongeveer 27%. Door de stijging staat EGLD op de 40e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Elrond?

Het doel van Elrond was in eerste instantie om het systeem van publieke blockchains te veranderen. Hierbij wilde ze bepaalde aspecten verbeteren zoals schaalbaarheid, efficiëntie, veiligheid en interoperabiliteit. Elrond geeft daarnaast ook aan dat ze het hun missie hebben gemaakt om de wereldwijde vraag naar transactie aan te kunnen. Tot slot lopen er ook een aantal gedecentraliseerde applicaties (dApps) via Elrond met allemaal verschillende use cases.

Waarom stijgt EGLD in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn van Bithumb, een van de grootste Aziatische exchanges ter wereld. Bithumb is volgens CoinMarketCap de op 16 na grootste exchange ter wereld. Dat EGLD hierop gelist wordt is voor de coin natuurlijk erg goed nieuws. Een nieuwe listing op een exchange als deze kan voor veel nieuw volume zorgen. 

Een andere mogelijke reden zou dit bericht kunnen zijn van de CEO van Elrond. Hierin reageert hij op een bericht van Elrond waarin staat dat EGLD nu ook gebruikt kan worden op de ZoidPay virtual card. Dit wil zeggen dat een EGLD hodler nu ook haar crypto kan gebruiken om bepaalde aankopen te doen. Dit is natuurlijk erg mooi voor de adoptie en toepasbaarheid van cryptocurrencies en het netwerk van Elrond zelf.

Technische analyse

De koers van EGLD heeft zich voor een lange tijd binnen een bepaald patroon bevonden. Dit was een falling wedge patroon. Normaliter is dit statistisch gezien een bullish patroon. Helaas brak de koers hier aan de onderkant uit. Wat nu wel opvallend is is dat ondanks de neerwaartse breakout de koers weer langzaam omhoog aan het gaan is. De neerwaartse prijsactie was niet voor lange duur. Op het moment lijken we richting de weerstand van $223 te gaan. Bij een uitbraak boven dit niveau kunnen we wellicht weer spreken van bullish prijsactie.   

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in EGLD? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel