PremiumEGLD koers-analyse: Waarom elrond met 10% kon stijgen

EGLD heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 10%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om EGLD te kopen of juist te verkopen.

Een van de top stijgers van de dag vandaag is Elrond (EGLD). De cryptocurrency is in de afgelopen 24 uur namelijk met ongeveer 10% gestegen. De afgelopen zeven dagen ging het echter iets minder goed. In deze periode daalde de coin met ongeveer 14%. Door de stijging staat de coin op de 39e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Elrond? 

Elrond doet veel verschillende dingen. Het initiële doel van Elrond is om het hele systeem van publieke blockchains te herdefiniëren. Hier letten ze vooral op efficiëntie, schaalbaarheid veiligheid en interoperabiliteit. Elrond geeft aan dat het hun missie is om aan de wereldwijde vraag naar transactie aan te kunnen. Ook beheert Elrond een aantal gedecentraliseerde applicaties (dApps) met verschillende belangrijke use cases.

Waarom stijgt EGLD in waarde?

De stijging van de coin zou gelinkt kunnen worden aan deze blogpost van Elrond zelf. In deze post wordt er aangegeven dat Elrond de crypto betalingsprovider Utrust heeft opgekocht. Met deze acquisitie wil Elrond zich meer klaarmaken voor Web3. Zij geloven dat betalingen binnen de Web3 periode snel, goedkoop en veilig zijn doordat ze op krachtige Decentralized Finance (DeFi) systemen gaat werken. 

De aankoop van Ultrust heeft twee doelen: betalingen sneller goedkoper en veiliger maken en ‘merchant yield’. Bij dat laatste willen ze ervoor zorgen dat in plaats van dat een verkoper transactiekosten betaald zij hier juist geld aan verdient. Deze functie zal in de eerste helft van dit jaar nog in beta gaan. Hier gaat dan getest worden of alles naar behoren werkt. 

Technische analyse

 Hoewel EGLD in het eind van vorig jaar in een mooie opwaartse trend voortbewoog, zien we dat de koers nu toch weer sinds december naar beneden aan het krullen is. Er is een flinke neerwaartse trend ingezet die nog niet lijkt te willen stoppen. Het trendkanaal begin echter wel steeds dichter naar elkaar te groeien. Er zal dus een beslissing genomen moeten worden of de koers naar boven of naar beneden wilt uitbreken. Het is hier wel oppassen geblazen.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in EGLD? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel