PremiumFTT koers-analyse: Veelbelovende ontwikkelingen zorgen voor stijging

FTT is vandaag met maar liefst 10% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de FTT koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om FTT te kopen of verkopen.

De markt lijkt vandaag toch wat te herstellen. De grote spelers zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) kleuren al groen. Een van de uitschieters van vandaag is FTX token (FTT). Deze cryptocurrency steeg namelijk met ongeveer 10% in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen zeven dagen zagen we een stijging van ongeveer 16%. Door de stijging staat FTT op de 30e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is FTX token?

FTX is een van de grootste cryptocurrency exchanges van de wereld op basis van volume. De FTX token is een token die alleen te gebruiken is op het FTX platform en is vergelijkbaar met de Binance coin BNB. Beide zijn namelijk tokens die voor gebruikers verschillende voordelen kunnen op haar eigen exchanges. FTT zorgt ervoor dat gebruikers korting krijgt op de transactiekosten en ze kunnen profiteren van hogere staking beloningen.

Waarom stijgt FTT in waarde?

Er zijn mogelijk een aantal redenen achter de stijgingen. De eerste zou de toestroom van volume kunnen zijn door de listing van Fantom (FTM) eerder dit jaar. Fantom is een erg gewild project met hoge potentie. Het feit dat deze coin te verhandelen is via FTX heeft voor extra veel liquiditeit gezorgd. FTM is de op zes coins na best verhandelde token in de afgelopen 24 uur. Dit is veelzeggend aangezien FTX honderden coins aanbiedt. 

Daarnaast heeft FTX ook mooie vooruitgangen geboekt buiten het exchange platform om. Zo hebben zij bijvoorbeeld FTX Ventures aangekondigd, een nieuwe tak waar in totaal ongeveer $2 miljard voor is uitgetrokken die zij willen investeren in verschillende nieuw opkomende bedrijven in de cryptocurrency sector. 

Dit zijn natuurlijk voor de FTX naam erg goede ontwikkelingen en hier kan verder nog veel interessants uitkomen. 

Technische analyse

Hoewel het de laatste dagen erg goed gaat met de koers van FTT zien we het moment wel nog een neerwaartse trend. Het lijkt er echter op dat handelaren deze trend willen gaan doorbreken. We traden nu erg dichtbij de weerstandslijn. Wanneer deze gebroken wordt zouden we een hardere stijging kunnen zien. Dit zou eventueel zelfs het begin kunnen zijn van een opwaarts trendkanaal. Mochten we uiteindelijk toch niet de weerstand doorbreken is het mogelijk dat we weer terugzakken naar de onderkant van het kanaal.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in FTT? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel