PremiumKoersvoorspelling Bitcoin: Bodem in zicht, maar BTC blijft bearish

Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan eens een kijkje op onze Premium informatiepagina.

Bitcoin bodem mogelijk in zicht

Uit data van Glassnode, een blockchain analysebureau, zien we dat inmiddels meer dan 30% van de lange termijn bitcoin houders op verlies staat met hun huidige investering. Glassnode definieert een lange termijn investeerder als iemand zijn bitcoin langer dan 155 dagen vast heeft.

Dit percentage is interessant aangezien we historisch gezien rond de 30% de bodem van de bearmarkt benaderen. Dit zagen we namelijk ook in de bearmarkt van 2014-2015 en 2018-2019. De bitcoin koers zal rond de 30% een aantal maanden zijwaarts bewegen voordat de koers weer daadwerkelijk kan stijgen.

Deze zijwaartse periodes duurden tijdens de vorige bearmarkten 6 en 10 maanden respectievelijk. In de huidige bearmarkt zitten we al minstens anderhalve maand in een zone waarbij meer dan 30% van de lange termijn investeerders op verlies staat. Dat kan betekenen dat de bodem in zicht is, maar ook dat het nog maanden kan duren voordat bitcoin hieruit klimt.

Technische analyse BTC koers

Vooralsnog vinden de analisten van Crypto Insiders de bitcoin koers er niet bepaald positief uitzien. Bitcoin lijkt op middellange termijn nog verder omlaag te willen bewegen door middel van een 12345 Elliott Wave patroon. Alhoewel de koers op de korte termijn nog in de tweede correctieve wave zit, die bitcoin mogelijk naar de $22.500 brengt, ligt de derde impulsieve wave op de loer. Deze derde wave is altijd het krachtigst van de waves uit dit patroon. De analisten maken zich daarom klaar voor nog een stevige daling voor bitcoin.

Bovenstaande BTC analyse is op 14 oktober 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

BTC kopen of verkopen?

Overweeg jij BTC te kopen of verkopen? Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Premium membersgroep. Hier ontvangen leden als eerst de nieuwste technische analyses van een groot aanbod aan crypto. Ook krijg je toegang tot exclusieve crypto-projecten, koersvideo’s, handelsplannen en ask me anything (AMA) sessies met onze analisten. In onze Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Laatste Nieuws

Volgende artikel