PremiumMANA koers-analyse: Feestje in Decentraland zorgt voor stijging

MANA heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 10%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om MANA te kopen of juist te verkopen.

De markt wilt vandaag niet echt meewerken. De koers van de grootste cryptocurrencies ter wereld dalen weer. Toch zijn er uitschieters die gelukkig wel de groene cijfers opzoeken. Een daarvan is Decentraland (MANA). Deze coin steeg vandaag van de intraday bodem naar de high met zo’n 10%. Over de afgelopen zeven dagen stegen we zelfs met ongeveer 21%. Door de stijging staat MANA op de 36e plek op basis van marktwaarde.

Wat is Decentraland?

Decentraland is een interactief virtual reality platform waar gebruikers voorwerpen kunnen maken, verzamelen en verhandelen door middel van een registratie van eigendom op de Ethereum (ETH) blockchain. Speler kunnen zelf bepalen wat ze doen in de virtuele wereld en er is geen doel. Spelers kunnen stukken land kopen in het spel om mee te doen wat zij willen. Hier zouden ze zelfs een virtuele business kunnen starten en in deze wereld echt geld verdienen. Decentraland valt in de metaverse sector en is daardoor te vergelijken met andere metaverse games zoals The Sandbox (SAND).

Waarom stijgt MANA in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit evenement kunnen zijn dat zich onlangs heeft afgespeeld in de metaverse van MANA genaamd AO Metaverse Party. Op dit feestje kwamen een aantal bekende artiesten optreden waaronder Steve Aoki, Masked Wolf & Tigerlily. Dit feest is een prachtig voorbeeld voor waar een metaverse allemaal toe in staat is. 

Dat dit soort feesten georganiseerd kunnen worden laat nogmaals de potentie en kracht zien van een metaverse. Bekende artiesten kunnen hier gewoon makkelijk een live optreden geven en iedereen kan zomaar bijspringen zonder dat zij naar een centrale plek hoeven te gaan. Dat is natuurlijk met de corona tijd een prachtige oplossing voor als we in lockdown zijn. 

Technische analyse

MANA is al tijden aan het afkoelen van de enorm harde parabolische stijging die we zagen aan het eind van vorig jaar. Helaas bevinden we ons daardoor nog in een neerwaarts trendkanaal waarvan de onderkant onlangs is getest. Deze retest heeft wel voor wat bullish prijsactie gezorgd. Elke candle daarna was groen. Het kan zijn dat we door middel van deze momentum weer de bovenkant van het kanaal gaan testen. Het gaat op dat moment weer spannend worden of we dit keer de trend doorbreken of dat we nog verder wegzakken. Dit zal ook afhankelijk zijn van de omstandigheden op de markt.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in MANA? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Next Post