PremiumNEXO koers-analyse: stijging door deze lopende actie

De koers van nexo (NEXO) heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 8%. In dit artikel kijken we naar mogelijke fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van een technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om NEXO te kopen of juist te verkopen.

Een van de herstellende cryptocurrency op de markt is nexo (NEXO). Deze coin steeg sinds gisteren met zo’n 8%. Op het moment van schrijven is de coin over de afgelopen zeven dagen echter met ongeveer 22% gedaald. Nexo staat op het moment van schrijven op de 82e plaats qua grootste crypto op basis van de marktwaarde.  

Wat is Nexo? 

Nexo is een platform waar gebruikers op crypto-gebaseerde leningen kunnen afsluiten. Het platform loopt volledig via de blockchain. Een investeerder moet om te beginnen een storting doen in een coin die wordt geaccepteerd door Nexo. Deze coins zullen vervolgens als onderpand fungeren. De gebruiker krijgt daar een stablecoin of zelfs fiatvaluta voor in de plaats. Met dit geld kunnen zij een lening afsluiten. Het Nexo platform kan daarnaast ook gebruikt worden als staking-platform. Gebruikers kunnen rente verdienen door hun crypto vast te zetten.

Waarom stijgt NEXO in waarde?

De koersstijging is wellicht te koppelen aan dit bericht. Hierin wordt aangegeven dat investeerders nu op Avalanche (AVAX) een flinke rente kunnen krijgen als zij via Nexo AVAX staken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze actie moet de investeerder zowel AVAX als NEXO in haar portfolio hebben. 10% van de portfolio waarde moeten NEXO tokens zijn en dan verdient de investeeerder 14% rente op zijn AVAX. Investeerders die hier gebruik van wilden maken, moesten dus snel NEXO hiervoor kopen. Dit zorgde voor de stijgende vraag naar NEXO tokens. 

Technische analyse

Het technische plaatje van NEXO ziet er helaas toch iets minder goed uit. Hierop is duidelijk te zien dat er een bearish flag patroonvormt. Dit is, zoals de naam doet vermoeden, een bearish patroon. Bij een uitbraak omlaag zou dit patroon bevestigd zijn. Dit kan erop duiden dat de koers nog verder zakt om een nieuwe lagere lokale bodem te plaatsen. Er ligt wel een steunzone iets onder de huidige koers. Dit zou eventueel een prima entry kunnen zijn, aangezien hier veel steun ligt. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto Insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier worden additionele technische analyses gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in NEXO? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel