PremiumRUNE koers-analyse: Met 29% de lucht in, lees hier waarom

RUNE heeft vandaag een enorme stijging achter de rug. Deze coin is namelijk met 29% gestegen. Hieronder kijken we naar de mogelijke fundamentele redenen achter de stijging van deze cryptovaluta. Daarnaast analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om RUNE te kopen of verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag is THORChain (RUNE). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met zo’n 29%. Dit maakt het verlies wat de coin maakte in de afgelopen zeven dagen meer dan goed. In deze periode zien we namelijk een stijging van ongeveer 24%. Door de stijging staat RUNE op de 84e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is THORChain?

THORChain is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd exchange (DEX) platform die loopt op de Cosmos SDK. THORChain maakt ook gebruik van een automated market maker (AMM) model die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Uniswap (UNI). Dit model maakt het mogelijk voor gebruikers om met RUNE transacties te doen tussen verschillende pools. Daarnaast kunnen gebruikers op het platform ook geld verdienen door te staken, ofwel hun coins uit te lenen. 

Waarom stijgt RUNE in waarde?

Er zijn een aantal mogelijke verklaring van de stijging die de coin heeft doorgemaakt. Een van de meest belangrijke redenen is dat de THORChain mainnet er bijna aan zit te komen. In de roadmap staat beschreven dat deze in Q1 van 2022 live zou moeten gaan. Op het moment van schrijven is de laatste maand ingegaan. Het zal dus niet heel lang meer moeten duren voordat het mainnet gelanceerd zal worden. Dit is nogmaals bevestigd door THORChain op Twitter

Daarnaast heeft het project ook aangekondigd dat zij de iOS app gaan updaten en over twee weken de android app zullen updaten. Ze zullen een heel nieuw dashboard aanbieden en veel nieuwe functionaliteiten. Dit is natuurlijk erg goed omdat deze app alles is waar THORChain voor staat. Via deze app kunnen gebruikers gemakkelijk hun coins beheren die zij hebben uitgeleend op het platform. Overal kunnen zij zoeken naar de beste APY’s voor hun coins. 

Tot slot is het mogelijk dat RUNE is gestegen door de stijging die bitcoin (BTC) doormaakte de afgelopen dagen. Vaak is het zo dat als bitcoin een harde stijging maakt, andere coins volgen. Dit heeft ongetwijfeld voor een extra boost gezorgd.

Technische analyse

RUNE laat op de grafiek een aantal interessante dingen zien. De meest opvallende zijn de doorbroken weerstandslijn en de gerespecteerde steunlijn. Een aantal dagen geleden daalde de koers iets. Tijdens deze daling schoten we even richting de $3,26. Dit niveau bleef netjes in stand en fungeerde zelfs als een soort springplank. De koers schoot na de retest namelijk hard omhoog en doorbrak meteen de neerwaartse trendlijn (de witte lijn). Door deze neerwaartse trendlijn was er een neerwaarts driehoekspatroon te zien. Dit patroon is doorgaans een bearish patroon. Hier trok de koers zich echter niks van aan en wist aan de bovenkant uit te breken. 

Een volgend belangrijk niveau is $5,176. Mochten we ook hier doorheen breken dan kunnen we echt verder de hoogte opzoeken. Hierbij zal echter wel op korte termijn de bollinger bands doorbroken worden. Dit in combinatie met een hoge RSI zou op haar beurt voor een kortstondige correctie kunnen zorgen. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wil jij up-to-date blijven over RUNE en de technische analyse van deze coin? Of heb je hier vragen over? In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in RUNE? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Next Post