PremiumSHIB koers-analyse: Wat kunnen we nog verwachten?

SHIB is vandaag met maar liefst 23% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om SHIB te kopen of verkopen.

De markt is vandaag erg optimistisch met meer stijgers dan dalers. Er zijn een aantal uitschieters waarvan Shiba Inu de grootste. Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur namelijk met ongeveer 23%. Over de afgelopen dagen wist de prijs zelfs met 34% toe te nemen. Door de stijging staat Shiba Inu nu op de 14e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een volgende coin is de lijn van honden meme-coins. SHIB is ooit opgezet uit reactie op het succes van Dogecoin (DOGE). Doordat de coin is opgezet als grapje heeft SHIB ook geen serieuze usecase. De coin kan op het moment gebruikt worden als ruilmiddel of betaalmiddel maar dit is niet de insteek. 

Waarom stijgt SHIB in waarde?

De stijging zou mogelijk verklaard kunnen worden door dit bericht. Hierin wordt er onderaan het bericht aangegeven dat de Unification Foundation gaat samenwerken met Shiba Inu om de Shibarium te ontwikkelen voor haar platform. Wat voor het project een erg goede ontwikkeling is. Shibarium is namelijk een Layer-2 oplossing voor de op Ethereum (ETH) gebaseerde SHIB blockchain. Met Shibarium kunnen gebruikers van dit netwerk de ETH gas fees omzeilen. Shibarium zal ervoor zorgen dat de gas fees worden verlaagd en zal ook fungeren als een platform waarop gebruikers transacties kunnen verrichten. Door deze ontwikkeling zal SHIB dus een stuk goedkoper worden om te gebruiken. 

Technische analyse

De grafiek van SHIB laat wel iets interessants zien. Hier zien we namelijk een neerwaarts trendkanaal. Door de stijging van de afgelopen dagen wisten investeerders door deze neerwaartse weerstand te breken. Na een aantal keren aan de onderkant uit te breken, maar toch snel weer binnen de lijntjes te schieten breken we nu toch aan de bovenkant uit. Dit is voor de koers een goed teken. Nu kunnen we namelijk werken aan het verbreken van de bovenstaande weerstandslijnen. Het zal interessant zijn om te zien of we deze stijging kunnen doorzetten.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of de samenwerking nog impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in SHIB? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel