PremiumTRX koers-analyse: TRON ecosysteem wordt in het zonnetje gezet

De koers van tron (TRX) is vandaag met 5% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijke fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van een technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om TRX te kopen of juist te verkopen.

Het is vandaag een deprimerende dag op de cryptocurrency markt. Het lijkt wel alsof storm Eunice ook raasde binnen de top 100, aangezien maar erg weinig coins groene cijfers tonen. Een van de weinige crypto die toch nog een positief resultaat wisten te behalen was tron (TRX). Deze coin steeg vandaag met ongeveer 5%. Over de afgelopen zeven dagen daalde de koers echter met bijna 1%. Op het moment van schrijven staat TRX op de 23e plaats van grootste crypto op basis van de marktwaarde.

Wat is Tron?

TRON is een besturingssysteem dat op blockchain-technologie draait en wil deze technologie geschikt maken voor dagelijks gebruik. Waar Bitcoin maar tot zes transacties per seconde kan verwerken en Ethereum tot 25, kan TRON met zijn netwerk ongeveer 2.000 transacties per seconde aan. TRON biedt een omgeving waar content creators rechtstreeks in contact kunnen komen met hun publiek door gecentraliseerde platforms als streamingdiensten, app-stores en muzieksites te elimineren. Wat ze hiermee willen bereiken is dat videomakers uiteindelijk niet zoveel commissie aan tussenpersonen of centrale partijen en platforms verliezen. Dit zorgt er ook voor dat de consument uiteindelijk minder hoeft te betalen voor de dienst of het product dat de content creator levert.

Waarom stijgt TRX in waarde?

Een mogelijke reden voor de koersstijging is het feit dat Bybit heeft aangekondigd om TRX en andere tokens uit het Tron ecosysteem te noteren op zijn platform. Bybit is een platform waar zowel spot trading wordt gefaciliteerd als op crypto-gebaseerde derivaten. Het is dus mogelijk dat het platform in de toekomst ook TRX futures aanbiedt.

Dit is natuurlijk erg goed nieuws voor bestaande TRX holders doordat er nu weer een nieuwe groot platform is dat voor extra volume kan zorgen. Daarnaast is er ook een winactie aan vastgeplakt. Traders kunnen extra prijzen winnen simpelweg door TRX te verhandelen via Bybit. In totaal worden er 3 miljoen TRX tokens weggegeven. Dit kan dus interessant zijn voor traders op dit platform en voor traders die al met TRX handelen.

Technische analyse

TRX zat voor een lange tijd in een neerwaartse trend. Daarvoor zagen we al maandenlang zijwaartse prijsactie. Uiteindelijk wist de koers uit deze neerwaartse trend te breken. Na een korte hertest bovenop het trendkanaal, ging de koers weer door. Op het moment van schrijven lijkt het nog op zijwaartse prijsactie. Het zal interessant zijn om te zien of de koers verder naar boven kan of verder zijwaarts blijft bewegen. Mochten de koers omhoog gaan, zijn er een aantal niveaus waar we op moeten letten. Een eerste mogelijkse weerstand is te vinden de $0,073. Deze prijs werd zowel als steun als weerstand getest. Mochten we hier doorheen breken, is het een duidelijk signaal van een trendommekeer.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto Insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier worden ook additionele technische analyses gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in TRX? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laura
Heb jij ook al TRX in je portfolio?

Laatste Nieuws

Volgende artikel