PremiumXDB koers-analyse: Samenwerking met Hollywood zorgt voor stijging

XDB heeft vandaag een mooie stijging achter de rug van maar liefst 22%. Hieronder kijken we naar mogelijke redenen die de stijging kunnen verklaren op basis van fundamentele analyse. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om XDB te kopen of juist te verkopen.

Een van de uitschieters van vandaag is DigitalBits (XDB). Deze cryptocurrency steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 22%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we zelfs een stijging van ongeveer 53%. Door deze stijging staat DigitalBits op de 138e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is DigitalBits?

De in 2019 opgerichte cryptocurrency is ontstaan uit een hard fork van Stellar (XLM). Het doel van DigitalBits is om te fungeren als digitale activa platform voor de consument. Denk hierbij aan coins van bepaalde bekende merken. Deze coins kunnen uitgegeven worden door winkels als loyaliteitspunten, beloningen voor de klant of verschillende waardebonnen die de klant kan uitgeven in de winkel. DigitalBits focust zich dus vooral op het bedrijf. 

Waarom stijgt XDB in waarde?

Een van de mogelijke redenen achter de stijging zou dit Twitterbericht kunnen zijn van DigitalBits. Hierin wordt gesproken over een samenwerking met Sony Italia. Wat op zich zelf al goed nieuws is aangezien Sony een erg groot en bekend merk is. Hoewel dit alleen de Italiaanse tak is van Sony kan dit toch tot grotere dingen leiden. 

Hierna kreeg het team van DigitalBits direct al een mooie opdracht. Zij mochten hun naam nu ook verbinden aan de nieuwe Hollywood film ‘Uncharted’, bekend van de gelijknamige populaire videogame reeks. Via de website van DigitBits konden Italianen meedoen met een winactie om tickets te winnen voor de première van de film. Het zal hier interessant zijn om te zien welke grote namen volgen en wat de rol van DigitBits hierbij is.

Technische analyse

De huidige koers van XDB bevindt zich duidelijk in een korte termijn trend. Hierbij is de weerstand en steun te tekenen door een moment aan het begin van dit jaar. Hierbij fungeert de piek nog als weerstand en de bodem van dat moment als duidelijke steun. Dit niveau werd aan de close van gister en de open van vandaag nogmaals getest. Hierbij zal dus goed opgelet moeten worden hoe de koers hier in het vervolg op zal reageren. Ook de weerstandslijn was nog niet overtuigend doorbroken. Mocht dit wel gebeuren dan zouden we eventueel verder omhoog kunnen.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in XDB? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel