PremiumXDC koers-analyse: Gaat dit voor meer populariteit zorgen?

XDC is met 6% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

Het is vandaag weer een slechte dag op de markt. Er zijn weinig coins die een positief resultaat wisten te behalen. XDC Network (XDC) is daar een uitzondering op. Deze coin wist in de afgelopen dagen met ongeveer 6% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de koers echter met 8% dalen. XDC staat op het moment van schrijven op de 116e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is XDC Network? 

eXchange inFinite, ofwel XinFin, het bedrijf achter XDC Network, wil graag het probleem oplossen dat grote banken en bedrijven last van hebben. Dit is namelijk dat wanneer zij grote geldbedragen willen versturen naar bijvoorbeeld een ander land dan kan dit soms wel weken duren. Met XDC willen zij dit middels blockchain technologie zo inrichten dat deze betalingen veel sneller maar even prive en veilig kunnen plaatsvinden. 

Waarom stijgt XDC in waarde?

De stijging zou mogelijk verklaard kunnen worden door deze aankondiging van het project. Hierin worden verschillende nieuwe concepten voor logo’s doorgenomen voor het project XDC. In het stuk geven ze aan meer te willen doen met brand identity. Dit is natuurlijk goed nieuws aangezien dit aangeeft dat de ontwikkelaars serieus bezig zijn met het project en het project ook in een beter licht wilt zetten. Zelfs over het logo wordt erg goed nagedacht. Dit kan ook mogelijk betekenen dat ze uiteindelijk meer willen doen met de marketing, wat weer voor meer naamsbekendheid en nieuwe investeerders kan zorgen. Het zal interessant zijn om te zien of dit slechts stap één is van hun plan.

Technische analyse

De koers van XDC was vanaf augustus tot en met december bezig met het vormen van een neerwaartse trend middels een falling wedge patroon. De koers wist hier begin dit jaar uit te breken maar het lijkt er nu weer op dat er opnieuw een kleinere falling wedge is gevormd. Deze is echter heel nauw en begint op het einde te lopen. Hier zal dus een beslissing worden gemaakt. In de theorie staat dat de kans groter is dat dit patroon naar boven uitbreekt dan naar beneden. Mochten we toch naar beneden uitbreken dan kunnen we hard naar beneden vallen aangezien er geen steun in de buurt is die de koers kan opvangen. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in XDC? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel