Home Auteurs

Auteurs

Op Crypto Insiders willen we iedereen wegwijs maken in de wondere wereld van blockchain-technologie en cryptocurrency. Ons gedreven team zal middels tekst, video en audio al onze opgedane kennis graag met je delen.

Op zoek naar het goud aan het einde van de crypto-regenboog kwamen we erachter dat er onvoldoende gecentraliseerde en vooral toegankelijke (Nederlandse) informatie beschikbaar is. Actief bezig zijn met crypto kan daardoor een zelfstandige klus zijn. Maar niet getreurd, want we doen dit samen!

Informeel maar professioneel

Wij van Crypto Insiders vormen een hecht team van jonge honden met een passie voor alles wat met cryptocurrency en blockchain te maken heeft. De sfeer bij ons op kantoor is informeel, maar toch streven we naar professionaliteit in alles wat we doen.

Meet the Insiders:

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte. Toch verdiepte hij zich in de materie en ironisch genoeg is het decentrale karakter van blockchain-technologie vandaag de dag juist hetgeen wat de technologie zo interessant maakt voor Rico. Hij loopt warm voor de impact die de technologie heeft en kan hebben in enorm veel sectoren. Rico gelooft in een tokenized economy en wil daar middels onze website aan bijdragen door te informeren en platform te bieden voor discussie, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden voorzien van kennis. Als Rico niet bezig is met het binden van mensen en bedrijven of spreekt voor een publiek, stort hij zich op de ontwikkelingen binnen cryptocurreny-projecten. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is Rico actief voor Attrace en Bitned.
René kwam in 2017 in aanraking met blockchain-technologie door zijn fascinatie voor digitale technologie. Uiteraard kwam hij kort daarna ook in aanraking met de meest bekende toepassing van de technologie: Bitcoin. René’s hart gaat sneller kloppen van de evolutie die peer-to-peer (P2P) architectuur heeft doorgemaakt en hoe P2P nu de kern vormt van de meeste cryptocurrencies. Daarnaast ziet hij cryptocurrencies als een revolutie die op innovatieve wijze laat zien hoe tastbaar de digitale wereld kan zijn en die mensen onafhankelijk kan maken van financiële institute; en dat met adoptie op internationale schaal. Met Crypto Insiders heeft René voor ogen een verschil te maken in deze revolutie door als onafhankelijk mediaplatform gehoor te geven aan de vraag naar kwalitatieve content. René houdt zich, met meer dan 12 jaar ervaring in online marketing en online business én zijn interesse in data-analyse, voornamelijk bezig met de strategie van Crypto Insiders. Naast zijn werk voor Crypto Insiders is René ook betrokken bij Bitned.
Head of Sales en Marketing Bonno kwam in 2016 via een vriend in aanraking met Bitcoin en blockchain-technologie. Toen al was Bonno gefascineerd door de potentie van zowel de technologie als de applicaties die in volle ontwikkeling zijn. Later, voornamelijk door zijn ervaring in de online marketing, begon het ook Bonno te dagen dat er behoefte is aan een online platform met begrijpelijke en kwalitatieve informatie omtrent de wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie. Bonno’s gedrevenheid, zijn kennis van online marketing en zijn netwerk zorgen ervoor dat hij Crypto Insiders op de kaart weet te zetten. Daarnaast schroomt hij zich niet om zich met andere afdelingen te bemoeien en is een 9-tot-5-mentaliteit hem zo goed als vreemd. Naast zijn inspanningen voor Crypto Insiders is Bonno betrokken bij Bitned en heeft hij zijn eigen bedrijf dat zich specialiseert in zoekmachineoptimalisatie (SEO).
Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen! Met veel enthousiasme dirigeert Niels vanaf het prille begin de content die wordt geproduceerd voor zowel de nieuwswebsite als onze omgeving voor leden. Hij bewaakt de kwaliteit van de content en zorgt dat wij als bedrijf zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van het publiek. Als Niels niet bezig is met lezen, schrijven of filmen, is hij actief bij Bitned, loopt hij op een beurs rond of mengt hij zich in de discussies met onze community.
Technisch analist David kwam in 2013 in aanraking met cryptocurrency en blockchain-technologie, en niet lang daarna was hij overtuigd dat we voor het eerst een echt alternatief voor het huidige fiat-systeem aan het creëren zijn. Uiteraard ziet David uitdagingen en problemen, maar voor de eerste maal spreken we volgens hem over een decentraal alternatief waarmee burgers niet klakkeloos het gedrag van centrale banken en overheden hoeven te accepteren. David krijgt er enorm veel energie van om zijn kennis en ervaring te delen en zo mensen te helpen beter te traden en investeringskeuzes te maken. Ook draagt hij graag bij aan de groei van de cryptocurrency-markt door mensen kundig te informeren. Met zijn enorme gedrevenheid draagt David prestatiegericht bij aan Crypto Insiders met zijn razend interessante columns en populaire video’s voor onze omgeving voor leden. Daarnaast verzorgt David ook workshops via educatieplatform Bitned.
Technisch analist Michiel kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met Bitcoin en blockchain-technologie. Ondanks zijn interesse direct was gewekt duurde het tot 2015 voordat hij daadwerkelijk zijn eerste bitcoin in bezit had. In zijn columns is overduidelijk te merken dat zijn hart sneller gaat kloppen van de dynamische ontwikkelingen op het gebied van technologie en de volatiliteit van de koersen. Als technisch analist hanteert Michiel een vrij agressieve stijl en is hij bijzonder gedreven in het signaleren van bodems en het vinden van zo optimaal mogelijke entries voor een trade. Naast dat Michiel columns schrijft voor Crypto Insiders en in onze omgeving voor leden trading signals verzorgt en zijn visie deelt, geeft hij ook lezingen uit naam van The Crypto Specialist. In alles wat hij doet brengt hij met veel enthousiasme het blockchain-virus over.
Columnist Thom kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met Bitcoin en heeft er destijds mondjesmaat in gehandeld. In 2017 was er dan toch echt een klik en besloot hij hier iets mee te willen doen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de Cryptonauten, een baan bij een van de grootste advocatenkantoren ter wereld en een job als content creator bij cryptocurrency broker SATOS. Het zijn vooral de monetaire aspecten van Bitcoin die Thom intrigeren en hem ertoe hebben bewogen zich te verdiepen in het financiële systeem, de geschiedenis van geld en economische theorie, maar ook in de technische aspecten en de ontwikkeling van Bitcoin. Het schrijven van columns en andere stukken voor Crypto Insiders ziet hij als een manier om zijn kennis op peil te houden en deze uiteraard te delen met jullie als geïnteresseerde lezers.

Redactie:

Eindredacteur Tijmen kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Het onderzoeksrapport, dat Tijmen schreef tijdens zijn bachelorstudie Business Information Technology, werd met een 10 beoordeeld. Zijn interesse wordt voornamelijk aangewakkerd door het disruptieve karakter van blockchain en de potentie die het heeft om een scala aan bedrijfssectoren te revolutioneren. In zijn rol als eindredacteur bij Crypto Insiders kijkt Tijmen kritisch naar de feiten en gaat hij misinformatie te lijf door ingewikkelde concepten zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Daarnaast schrijft hij zo nu en dan voor SATOS.
Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong. Kevin wordt enthousiast van de veranderingen die cryptocurrency en blockchain teweeg kunnen brengen, en dan doelt hij niet alleen op de potentiële revolutie in de financiële wereld. Hij ziet het als een enorm leuke uitdaging om zich bezig te houden met de laatste ontwikkelingen, en verslaat het nieuws daaromtrent zo duidelijk mogelijk voor een zo gevarieerd mogelijk publiek.

Gastschrijvers:

Reynier Jonkers is advocaat in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in witwaszaken waarbij cryptovaluta een rol spelen. Hij staat regelmatig bitcoinhandelaren bij en hij adviseert bedrijven over het nemen van maatregelen voor het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme. In zijn vrije tijd is Reynier actief als goochelaar op diverse evenementen.
Noud van Gemert is advocaat in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in cybercrime. Hij staat verdachten bij in omvangrijke internationale cybercrime zaken. Cryptovaluta spelen daarbij veelvuldig een rol, zeker wanneer er sprake is van zogenaamde ransomware. Noud adviseert ook in (grootschalige) fraudezaken waarbij cryptovaluta een rol spelen. In zijn vrije tijd heeft Noud een interesse in techniek en is hij hardware hacker.