ProfitFarmers Review

ProfitFarmers is een erg uitgebreid platform dat als doel heeft het versimpelen van traden voor een gebruiker. Dit wil zij bereiken door verschillende tools ter beschikking te stellen. Voor een uitgebreide beschrijving van het ProfitFarmers platform en de tools die zij op hun platform aanbieden, neem een kijkje op de bedrijfspagina van ProfitFarmers.

De kracht van ProfitFarmers zit hem vooral in de trading signals, waarvan ProfitFarmers aangeeft vorig jaar een winrate van 78% te hebben behaald, en de mogelijkheid om je Binance account te linken middels API’s om zo gebruik te kunnen maken van copy trading. Het algoritme van ProfitFarmers zoekt de hele markt af naar kansen voor de beste trades. Deze trades zouden zelfs tot 300% en meer rendement kunnen opleveren. In deze review hebben we gekeken naar deze mogelijkheden. 

Het platform werkt optimaal voor elke soort trader. Zelfs een beginnende trader die weinig verstand heeft van de markt of simpelweg geen tijd heeft om hier mee te beginnen kan profiteren van de harde stijgingen in de markt.

Daarnaast is het platform ook ideaal voor gevorderde traders die het traden naar een hoger niveau willen tillen door gebruik te maken van functionaliteiten zoals de uitgebreide trading terminal, breakeven stop-loss, en het de gelaagde limit orders.

Onze ervaring met ProfitFarmers

Wij hebben het platform uitgetest en zullen hieronder onze bevindingen delen. Hieronder volgt een kort overzicht van voor- en nadelen:

+ ProfitFarmers is gratis te gebruiken
+ Je kunt trades plaatsen zonder zelf achter je computer te zitten
+ Het platform biedt ook een trading terminal waarmee je de mogelijkheid krijgt zelf te traden op verschillende exchanges middels een enkel platform
+ Je kan verschillende scanners gebruiken waarmee je zelf ook trades kan vinden
+ Je hoeft zelf niet meer de hele markt in de gaten te houden
+ De tools zijn gemakkelijk op te zetten
+ Je kan gebruikmaken van verschillende ordertypen
Trades worden niet automatisch geplaatst, maar je moet zelf nog op de knop drukken om de trade te plaatsen, waardoor je een trade zou kunnen missen
De dienst is prijzig als je een betaald pakket neemt maar een kleine cryptoportefeuille hebt
Je kan natuurlijk alsnog verlies maken

Het viel al gelijk op dat het platform ontworpen is met gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dit begon al bij de allereerste stap die je moet doorlopen als je gebruik wilt maken van het platform. Dat is namelijk het aanmaken van een persoonlijk account waarmee je het platform van ProfitFarmers kunt gebruiken. 

Account aanmaken 

Via de website van ProfitFarmers krijg je rechtsboven al direct de mogelijkheid om een account aan te maken voor op het platform. Hier hoef je enkel wat standaard gegevens in te vullen en de algemene voorwaarden en privacy policy te lezen. Hierna volgt een snelle e-mail verificatie en het account was aangemaakt en geverifieerd. Het viel op dat dit proces allemaal erg soepel en fijn verliep.

pf-sign-up
Afbeelding 1: Een account aanmaken op ProfitFarmers is eenvoudig

Na de e-mail verificatie krijg je al direct de mogelijkheid om voor een pakket te kiezen. Hier wordt de keus gegeven uit drie verschillende pakketten. Namelijk:

 • Per maand
 • Per kwartaal
 • Per jaar
 • Levenslang
 • Volledig gratis

Sinds kort is ProfitFarmers namelijk ook geheel gratis te gebruiken. Iedereen die nu een account aanmaakt kan gratis gebruik maken van de service en krijgt toegang tot de volgende functionaliteiten:

 • Trading signals
 • 1 take-profit target
 • Trade Guardian
 • Laddering Mode
 • RSI en PAS scanners
 • Trading Terminal

Bij de betaalde pakketten krijg je volledig toegang tot alle functionaliteiten die het platform biedt. De prijzen van de betaalde pakketten worden voordeliger naarmate je een pakket kiest met een langere looptijd. Het maandelijkse pakket kost $399, per kwartaal betaal je $799, per jaar betaal je $2.999 en tot slot betaal je voor levenslange toegang $5.999.

Je krijgt de mogelijkheid om met PayPal of met een creditcard te betalen. Nadat de betaling voltooid is krijg je direct toegang tot je persoonlijke dashboard.

Binance API verbinden

Ook dit ging erg gemakkelijk. Onder het kopje ‘settings’ en dan ‘auto-trade’ is het mogelijk de API code te zien van jouw account. In dit overzicht staat ook een duidelijke uitleg over hoe je je account met Binance kunt verbinden. Het werkt allemaal erg goed en is extra gemakkelijk voor een gebruiker gemaakt.

pf-connect-binance
Afbeelding 2: ProfitFarmers biedt een duidelijke uitleg als het gaat om het koppelen van je Binance account aan je ProfirFarmers account

Verschillende functionaliteiten

Zoals eerder besproken zijn er meerdere functionaliteiten die via ProfitFarmers te gebruiken zijn. 

Semi-automatisch traden en trading signals

De meest belangrijke functionaliteit van het ProfitFarmers platform is natuurlijk de trading signals en het semi-automatisch plaatsen van trades. Onze ervaring met dit onderdeel van het platform is positief. Het plaatsen van een trade is erg makkelijk. Het is hier duidelijk dat het gemaakt is zodat je zo min mogelijk tijd hoeft te besteden aan het maken van winst via het platform. Ook wordt er duidelijk aangegeven wat de entry zone is, ofwel de instapzone, en waar de stoploss en de verschillende targets liggen. Op deze manier wordt je toch goed bij de trade betrokken zonder dat je deze niveaus zelf hoeft te bepalen. 

pf-signals
Afbeelding 3: Ook bij het overnemen van een trading signal worden er nog genoeg mogelijkheden geboden om betrokken te zijn bij de trade die wordt uitgevoerd

ProfitFarmers biedt ook bij het plaatsen van de trades middels de signals verschillende mogelijkheden om de trades toch te personaliseren. Bij het plaatsen van een trade kan je bijvoorbeeld aangegeven dat je gelaagd in wilt stappen door de ‘laddering’ optie. Hier kan je je inkoopprijs spreiden over verschillende prijzen om zo je gemiddelde koopprijs te verlagen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de trade niet mist maar ook dat je niet teveel betaald als dat niet nodig is. Ook zijn de targets en de stop-loss zelfs aan te passen. Zo heb je bijvoorbeeld een break-even stop-loss. Mocht er een target behaald zijn zal het systeem automatisch je stop-loss verhogen naar de instapprijs zodat je in ieder geval winst hebt behaald met de trade. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om door middel van je eigen strategie of risicomanagement te traden.

Daarnaast was het ook een pluspunt dat het duidelijk was dat ProfitFarmers het beste met je account voor heeft. Mocht een trade een keer toch de verkeerde kant op gaan – wat natuurlijk ook kan gebeuren – dan werd dit netjes aangegeven en werd er in sommige gevallen zelfs al vroegtijdig aangegeven dat een trade gesloten moet worden. ProfitFarmers heeft ter verzekering nog een optie in de instellingen toegevoegd genaamd Trade Guardian. Deze instelling zorgt ervoor dat mocht een trade eerder gesloten moeten worden, dat dit ook automatisch gebeurd. Op deze manier wordt de winst veilig gesteld of blijft het verlies beperkt.

Prijsactie scanner & RSI scanner

De prijsactie scanner is een erg handige tool voor de wat actievere trader. Het platform geeft een aantal verschillende timeframes over x aantal dagen van een bepaalde cryptocurrency. Via deze scanner krijg jij als eerste te zien welke coin waarschijnlijk verder naar boven of beneden gaat. Dit hangt af van de kleur die de coin laat zien. Deze scanner werkt erg makkelijk en is erg overzichtelijk. Door de sorteerfunctie kan je precies zien welke cryptocurrency binnen jouw strategie valt.

pf-price-action-scanner
Afbeelding 4: De Prijsactie scanner is een handige tool voor de actievere trader

Daarnaast heb je ook nog de RSI scanner. Dit werkt vrijwel hetzelfde. Ook hier kan je op basis van verschillende timeframes kijken naar welke cryptocurrencies verhandelbaar zijn. Het platform laat op de timeframes zien waar de RSI zich op dat moment bevindt. Zo kan je gemakkelijk coins vinden die of oversold of overbought zijn en hier van profiteren. Deze scanner werkt erg makkelijk.

pf-rsi-scanner
Afbeelding 5: Met de RSI scanner wordt meer inzicht gegeven in welke coins oversold of overbought zijn

Trading terminal

Tot slot is er de mogelijkheid om handmatig te traden via ProfitFarmers. Deze functionaliteit is natuurlijk bedoeld voor de meer ervaren gebruiker. Hierbij krijg je toegang tot je Binance wallet en kan je vanuit het ProfitFarmers platform handelen. Het platform is erg overzichtelijk. Er worden ook grafieken beschikbaar gesteld die werken middels Tradingview. Op deze manier kan je ook technische analyse toepassen. Deze optie is erg handig voor als je niet verschillende platformen open wilt hebben staan op je computer. 

Verschillende marktupdates

De verschillende marktupdates die beschikbaar worden gesteld via het persoonlijke dashboard zijn ook erg handig. Hier worden verschillende uitgebreide technische analyses met je gedeeld of verschillende nieuwsbericht om je altijd op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de markt. Op deze manier heb je altijd een streepje voor op de andere handelaren. 

Klantenservice

ProfitFarmers is ook erg goed bezig met haar customer support. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om via hun persoonlijke dashboard een ticket op te sturen. Het team van ProfitFarmers zal dagelijks deze tickets oppakken. De bereikbaarheid van ProfitFarmers is dus erg goed. Mocht je vragen hebben kan je altijd makkelijk en snel even contact opnemen met het team. 

Beoordelingen

Op Trustpilot heeft ProfitFarmers ook een goede beoordeling. Hier heeft het platform in totaal 4,5 sterren. Deze sterren komen voort uit 36 positieve of erg positieve beoordelingen en slechts twee gemiddelde en een slechte beoordeling. Deze laatste drie beoordelingen gaven het platform veel feedback en hier is het team mee bezig of hebben deze feedback zelfs al in het platform kunnen verwerken. Er wordt ook actief gereageerd door ProfitFarmers op de beoordelingen, wat duidelijk laat zien dat ze deze feedback ook serieus nemen.

pf-trust-pilot-score
Afbeelding 6: De Trustpilot score van ProfitFarmers

Conclusie 

Als je je cryptocurrency trading naar een hoger niveau wilt tillen dan is ProfitFarmers mogelijk iets voor jou. Daarnaast is dit ook een fijn platform voor als je juist niet al te veel moeite in de cryptocurrency markt wilt investeren maar toch profijt wilt hebben van koersstijgingen. 

Het voordeel van het platform is dat het erg makkelijk is om op te zetten. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en is ook erg simpel te gebruiken ook al heb je geen verstand van cryptocurrencies. Het nadeel is echter nog wel dat de signals niet volledig automatisch werken maar semi-automatisch. Dit wilt zeggen dat je nog wel zelf aanwezig moet zijn om op de knop te klikken. Hierdoor zou je mogelijk het perfecte instapmoment kunnen missen. Dit heeft ProfitFarmers wel aangepakt door de mogelijkheid te geven om e-mails en pushmeldingen te krijgen als er een nieuw signal is, echter loop je dan alsnog tegen het risico dat je een (winnende) signal mist omdat je net ligt te slapen. Toch is ProfitFarmers, als het platform bij je past, het overwegen waard.

pf-case-studies
Afbeelding 7: Een greep uit de positieve recensies van ProfitFarmers

Laatste nieuws