Timo Bult Timo Bult Timo Bult
18/06/2022 16:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 16:41 Columns

Timo’s Take: Koers Crasht, Maar Bitcoin Blijft Bitcoin

icon-columns
Columns
Timo’s Take: Koers Crasht, Maar Bitcoin Blijft Bitcoin

Foto: Leng Nipoonsiri/Shutterstock

In tijden als deze vliegen de doemscenario’s je om de oren. Bitcoin (BTC) gaat ten onder! Dat is de conclusie van de mainstream media en menig Bitcoin ciriticus. Het ziet er inderdaad niet fraai uit. Echter is er eigenlijk op technisch vlak helemaal niets veranderd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin gaat door

Het is nu moeilijk om in te zien dat het op fundamenteel vlak eigenlijk best goed gaat met de moeder der aller cryptocurrencies. Het netwerk lanceerde in 2009 en was toen enkel een stukje computercode waarmee een paar internet nerds speelden. En vandaag de dag is het nog steeds (vrijwel) hetzelfde stukje computercode maar zien we een groot verschil.

En dat grote verschil is dat grote bedrijven, zoals MicroStrategy, en zelfs landen de cryptocurrency hebben omarmd. Zij geloven dat Bitcoin de toekomst is van een eerlijk en transparant monetair systeem. Of dit ook echt zo is zal de tijd natuurlijk moeten uitwijzen. Maar mocht je de bitcoin koers op dit moment niet zo fijn vinden om naar te kijken, kan ik je aanraden eens naar de adoptiecurve van technologieën in het verleden te kijken, zoals in dit artikel.

Advertisement

Is de Bitcoin bearmarkt nuttig?

Uiteindelijk kunnen we er niet omheen dat de koersen op de cryptomarkt diep in de min staan. Dat projecten wel of niet herstellen is onderdeel van de volgende stap in het ontstaan van een gezond crypto landschap in de toekomst. Zoals tijdens de Dotcom bubbel, toen talloze internetbedrijven als paddestoelen uit de grond sprongen, zijn daar nu enkel nog de daadwerkelijk werkende projecten van over.

De hoop is dat tijdens deze bearmarkt weer een lading niet werkende projecten ten onder zal gaan (zei iemand Terra?). Het resultaat zal zijn dat projecten die echt iets toe kunnen voegen overblijven. Maar dit zal niet in een enkele cyclus gebeuren. Zo hebben we al een hoop van dit soort bearmarkten achter de rug en in de toekomst zullen er ongetwijfeld nog een hoop volgen.

Hoe dan ook is dit is een ideaal moment om je te verdiepen in Bitcoin en crypto. Wat kan het voor onze samenleving betekenen, en hoe? Word lid van Crypto Insiders Premium en start de crypto avontuur samen met ons. Binnen onze Discord server stel je vragen aan analisten, crypto coaches en community leden, ontvang je elke dag interessante analyses en updates, en krijg je toegang tot interessante educatieve content.


Disclaimer: De meningen en uitspraken die in deze column worden gedeeld zijn alleen van de auteur en weerspiegelen of vertegenwoordigen niet noodzakelijk de meningen en standpunten van Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement