Wessel Kersting Wessel Kersting
17/06/2022 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 11:22

President CAR Nog Steeds Bullish over Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
President CAR Nog Steeds Bullish over Bitcoin

Foto: Tudoran Andrei/Shutterstock

Op het moment bevinden we ons in weer een zware bear markt. Bitcoin (BTC), de nummer 1 cryptocurrency ter wereld op basis van marktwaarde is met ongeveer 67% gedaald ten opzichte van haar all-time high op ongeveer $69.000.

Ondanks deze neerwaartse markt zien we dat er toch nog een aantal grote investeerders bullish zijn over bitcoin. Een mooi voorbeeld daarvan is Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, die ondanks dat hij op papier een miljard dollar in de min staat toch meer bitcoin bij wilt kopen.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

President blijft bullish op bitcoin

Daarnaast kondigde de president van Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) aan dat ook hij bullish blijft op bitcoin en crypto in het algemeen.

Het land had in april 2022 bitcoin officieel omarmd als wettig betaalmiddel nadat de wet voor het reguleren van digitale activa werd aangenomen. CAR is hierdoor het tweede land dat bitcoin als wettig betaalmiddel ziet, naast El Salvador.

In een tweet gaf de president van het land Faustin-Archange Touadéra aan dat bitcoin erg belangrijk zal zijn voor de toekomst van het land. Daarnaast gaf hij aan dat de wiskunde die wordt gebruikt om bitcoin te gebruiken belangrijk is aangezien het geen menselijke emoties heeft.

Tot slot zei hij dat toekomstige generaties terug naar de keus om bitcoin een wettig betaalmiddel te maken en tevreden zullen zijn met de keuzes die gemaakt zijn in deze moeilijke tijden.

Advertentie

Niet iedereen blij met BTC keus

Toch kwam het besluit van het land rondom de wetgeving van bitcoin niet zonder kritiek. De Wereldbank gaf bijvoorbeeld aan dat zij zich wel zorgen maakte en niet achter de nieuwe wetgeving staan.

Volgens de Wereldbank is CAR een van de armste landen ter wereld, met een BBP van $2,4 miljard. Ook speelt er veel rondom het politieke klimaat van het land, zo zouden inwoners bijvoorbeeld moeite hebben met het normaal gebruiken van het bankenstelsel. Dit is ook de reden dat vele inwoners naar crypto gevlucht zijn, omdat zij hierdoor wel kunnen sparen en betalingen kunnen doen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie