Shariff Lutfi Shariff Lutfi Shariff Lutfi
30/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2023 06:00 Columns

Airdrops zijn hot. Maar hoe selecteer je airdrops met potentie?

icon-columns
Columns
GALA gaat V2 lanceren, Bitvavo support de airdrop

Foto: Shutterstock/Cryptographer

De afgelopen tijd hebben airdrops een vlucht genomen dankzij stijgende populariteit onder crypto investeerders die gratis tokens hebben gekregen van projecten als Arbitrum en Blur. Inzetten op airdrops is soms erg lucratief, maar kan een tijdrovende klus zijn. Je tijd en energie inzetten op de juiste airdrops kan je dus veel meer opleveren. Daarom hieronder een aantal kenmerken die wijzen op een kwalitatieve airdrop met veel potentie.

Maar voordat we verdergaan. Wat is een airdrop? 

Airdrops zijn een manier om gratis tokens te distribueren naar vroegtijdige gebruikers en supporters van een bepaald crypto project. Met als doel om meer gebruikers aan te trekken en een community op te bouwen.

De volgende kenmerken onderscheiden de meest lucratieve en interessante crypto airdrops van de anderen:

  1. Kapitaal van investeerders: hoe hoger het opgehaalde kapitaal, hoe meer interesse en ondersteuning er is voor een bepaald crypto project. Dit is ook een reflectie van de geloofwaardigheid en kunde van het team die bouwt aan het crypto project. Voorbeeld: zkSync heeft $458 miljoen opgehaald wat duidt op sterke fundamentals. Scroll ZKP heeft $80 miljoen opgehaald wat duidt op medium sterke fundamentals

  1. Hype rondom het project: ‘’hype’’ is een goede graadmeter of een crypto project interesse vanuit het publiek heeft. Indirect laat dit zien of het team achter het project in staat is om nieuwe gebruikers aan te trekken. Is er (online) weinig discussie en reuring rond een crypto project? Laat dan het project links liggen.
  1. Fundamentals van het project: hoeveel actieve gebruikers heeft het project? hoeveel transacties zijn er gemaakt? Allemaal graadmeters die aangeven of het crypto project gebruikersactiviteit heeft. Een mooi overzicht van enkele graadmeters is hier te vinden

Een van de projecten die aan bovenstaande kenmerken voldoet is zkSync, een layer-2 oplossing voor Ethereum gebaseerd op zero-knowledge proofs technologie, die snelle en goedkope transacties faciliteren en geen concessies doet op het gebied van dataveiligheid.

Hieronder een handleiding om je voor te bereiden op een mogelijke airdrop.

Wil je meer leren over blockchain en mogelijk andere interessante crypto projecten met veel potentie? Volg mij dan op TikTok of Instagram 

Deel dit artikel
Shariff Lutfi

Shariff heeft een aantal jaren werkervaring in de IT en innovatie in de financiële sector. Hij kwam in 2015 in aanraking met blockchain en crypto en heeft sindsdien het onderwerp niet meer losgelaten. Momenteel werkt hij als freelancer in de blockchain sector en maakt content via Studio Crypto over crypto om beginners te helpen met het vergroten van hun kennis.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie